CB Radio

prethodna tema - sledeća tema

Peca013

Upoznao sam jednog RA, pricali smo na CB ali covek je navikao na repetitorski rad pa mu dosta cudno izgledaju propagacije i smetnje.
Ovo sto spominjes N-X znam samo da je 45 Yugoslavia :) i to su neke uclanjene grupe AT Alfa Tango, dalje se nisam upustao.
Obicno sam na 9 kanal.

Dushan

Ja sam vise na 51 kanalu,ako imas mogucnost za ove kanale mozemo da se cujemo.Mene je zanimalo u vezi ovih znakova kako se dobijaju odnsno kako postati clan takvih grupa,pored ove Alfa Tango ima jos mnogo drugih,pa rekoh mozda neko zna,u svakom slucaju hvala svima i cujemo se. ;)

Peca013

Imam samo 40 kanala AM/FM ostalo me bas i ne interesuje, morao bih da trazim drugi uredjaj, ovako je kompletan, to posle trazi i drugu antenu ne radi svuda dobro a i u rupi sam poprilicno...
Pozdrav pa kad naidjes na 9k u blizini cujemo se 73.

cbx

Pozdrav,svima na forumu.Imam cb radio stanicu,najverovatnije da je rastelovan.Trazim dobrog majstora iz Novog Sada ili okoline,da mi nasteluje,popravi.Hvala na odgovorima.

45BR120

Pozdrav iz Pančeva.Mogli bi da se sakupimo i organizujemo zajedničku listu ili nešto slično.Da bi bili na okupu i razmenjivali iskustva npr. o CB DX-u,aktivacijama,takmičenjima... Naravno i za buduće ljubitelje CB hobija,da se upoznaju sa ovom tematikom i ostalo.Pada mi na pamet najprostija stvar da otvorimo FB profil (ili tviter) i svi smo na pravom mestu!Javite se !

73 de 45BR120

45BR120

Pozdrav,
imate profil na facebook-u "CB DX Serbia"  :)

Peca013

Ja sam i dalje na 9 kanal ali nikog ne cujem, nekada je ovaj kanal bio zauzet.

45BR120

Nekada si čekao pola sata da se prijaviš, da ljudi znaju da si na prijemu.
A sad tuga :(

CB SIGMA

Citat: cbx poslato 21.10.2011. 16:42
Pozdrav,svima na forumu.Imam cb radio stanicu,najverovatnije da je rastelovan.Trazim dobrog majstora iz Novog Sada ili okoline,da mi nasteluje,popravi.Hvala na odgovorima.
:-\

Postovani CB kolega, mogu Vam ponuditi svoje usluge, specijalizovao sam se za popravku CB stanica i zivim u N.Sadu. Radim to preko 10 god. i po struci sam dipl. inz. telekomunikacija.
Ako niste sredili uredjaj mozete me kontaktirati na mail ili mobilni  telefon 063/854 17 38  - CB Sigma NS. :)

Pozdrav za komplet ekipu sa foruma!

CB SIGMA

@ Peca: E peco nekad nisi mogao naci kanal a da ti neko ne "probije" sa susednih kanala u komsiluku pa da ti smeta.  Takva je bila guzva!

Secam se 1987-89 smo u 2 ujutro isli u u goste kod drugara CB Larija, u B.Petrovac na KULEN! :D!! 
I to zato sto je vecerao, mljacka i mi onako preko banda "Ne zoves- a jedes!"  a  on ti kaze: "Pa dodjite!", racunajuci ko je lud da ide po mraku u goste 30km.
A jedan ludi CB Marko sede u kola, dodje po mene i dok je drustvo na CB pricalo i zavlacilo Larija  (sve smo slusali iz mobila )  - mi kod njega na pendzer kuc, kuc! ;) :D :D

A kad nas je video : "Jao jbt. pa vi niste normalni, ubice me Kata (zena)! "  :D.  Ali Kata je bila dobra zena, pa ga je "peglala" posle, a nama je iznela neke pite sa sirom,  pride kulena!  ;)

E to su bila vremena!
73!

45BR120

Bilo je tada svakakvih smicalica,zezanja i naravno druženja uz kafu i piće.Znam dobar deo ekipe iz komšiluka da su redovno kasnili na posao (to tada nije bio neki problem kao danas)...

Neca 011

20h pa nadalje 9ch AM ima nas iz beograda i okoline pa ko ima AM neka se javi. 73 nesa cb

Dushan

Evo Neso ja sam na 9 am sa nekim drustvom pa se javi kad hoces. Dule.

CB SIGMA

Citat: Neca 011 poslato 27.01.2012. 05:58
20h pa nadalje 9ch AM ima nas iz beograda i okoline pa ko ima AM neka se javi. 73 nesa cb

Iz svog stacionara u NS bas i ne mogu da dopucam do BG na AM.

Ali ako budem u prolazu, probacu da vas kontaktiram na 9-om AM.
73!

CB SIGMA

Citat: Neca 011 poslato 27.01.2012. 05:58

Da, mnogo se stvari promenilo od tada. Bilo je vise love, manje obaveza i  bolje se zivelo, opustenije.  8) :D

Tu mislim na vecinu naroda a pojedincima i sada nije lose...
Na zalost mladje generacije to ne pamte nego one muke '90-tih.