Generator Morzeovih Znakova - GMZ

prethodna tema - sledeća tema

thermo4

Poštovanje svima,
Da li neko ima neku dokumentaciju ili šemu za ovaj uređaj? GMZ je proizvodila firma ELTAS iz Splita. Naime, kad je došao do mene, nije bilo napojnog kabla, a mislim da bi trebala biti 2, jedan za 12V a drugi za 220V .... Na prednjoj ploči postoji zajednički konektor za oba napona, ali nigdje do sada nisam mogao pronaći kako se spajaju kablovi... Što bi omladina rekla nemam, pin-out  :D

Ako neko ima neko Uputstvo, Pravilo ili bilo šta gdje se vidi raspored pinova, pa da slika ili skenira, bio bih jako zahvalan. Od pomoći bi bilo i da mi slika samo taj dio koji se odnosi na kablove za napajanje i raspored pinova u konektoru

Hvala unaprijed
Đorđe

RoRa

Nažalost, nemam dokumentaciju ali imam mali savet. El. vodovi napajanja idu od priključka na prednjoj ploči preko osigurača i prekidača do primara mrežnog transformatora (za 220Veff) odnosno negde iza ispravljača u sekundaru mrežnog transformatora za 12 Vdc. Maksimalna struja osigurača je veća za napajanje 12Vdc. Ako navedeno nije dovoljno, napravite nekoliko snimaka, kamerom mobilnog telefona, dela uređaja oko priključka napajanja i mrežnog trafoa.