Motorola GM300 [programiranje]

prethodna tema - sledeća tema

Muholovski

Zdravo svima.

Ovo je moj prvi post na forumu i odma' se obraćam žalbenom odeljenju. Mada sam do sada sajt već duže vreme redovno pratio.
Naime, moj problem, odnosno problem moje radio stanice se sastoji u tome što nakon programiranja ne mogu da vršim predaju, ali imam prijem. Jednostavno mikrofon kao da nije priključen. I zvuk stanice je uvek na maksimumu, potenciometar ne reaguje. Ali kada u stanicu priključim programator, potenciometar reaguje je jačinu zvuka.
Sa istim programatorom sa već programirao GP300 i sve je proteklo bez problema.
Uspeo sam ja da isprogramiram i GM300, ali kažem u čemu je sada problem. Probao sam i sve stavke da vratim na default, ali nije bilo od pomoći.
Da vas čujem...

gane

GM300 има тример за ниво модулације па можда је смањена модулација ту на њему,јер се то не програмира?
А ово за потенциометар ми није јасно и не могу помоћи.Нађи неко упутство опширније па читај,има око Мотороле да се диплломира док човек уђе у све опције.Ја сам на њој имао проблема са референтном фреквенцијом и са излазним степеном пар пута па ми није требало да много читам,(хвала Богу),заиста уређај са милион опција...Срећно у сваком случају!
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

seid

Gane je u pravu, čovjek može doktorirati na Motorolinim uređajima, jedan problem što se tiče oko programiranja je taj što bi svako da danas programira uređaje bez nekog predhodnog minimalnog znanja o primoredajnicima i samom programiranju, pa srljaju grlom u jagode.

seid

Citat: Muholovski poslato 06.03.2014. 18:54
Zdravo svima.

Ovo je moj prvi post na forumu i odma' se obraćam žalbenom odeljenju. Mada sam do sada sajt već duže vreme redovno pratio.
Naime, moj problem, odnosno problem moje radio stanice se sastoji u tome što nakon programiranja ne mogu da vršim predaju, ali imam prijem. Jednostavno mikrofon kao da nije priključen. I zvuk stanice je uvek na maksimumu, potenciometar ne reaguje. Ali kada u stanicu priključim programator, potenciometar reaguje je jačinu zvuka.
Sa istim programatorom sa već programirao GP300 i sve je proteklo bez problema.
Uspeo sam ja da isprogramiram i GM300, ali kažem u čemu je sada problem. Probao sam i sve stavke da vratim na default, ali nije bilo od pomoći.
Da vas čujem...
koji program koristiš?

Muholovski

Za programiranje najčešće i najrađe koristim R04.00.00. Onda sam prebacio panel sa druge motorole gm300 i radi savršeno. A onaj panel koji ne registruje mikrofon i na kojem je ton pojačan do maksimuma koristim isključivo za programiranje. Ali on je radio savršeno dok ga prvi put nisam prikačio na interfejs. I čak štaviše, kada u taj pokvareni panel udenem kabl od programatora, potenciometar reaguje na jačinu tona.

seid

Citat: Muholovski poslato 23.03.2014. 00:51
Za programiranje najčešće i najrađe koristim R04.00.00. Onda sam prebacio panel sa druge motorole gm300 i radi savršeno. A onaj panel koji ne registruje mikrofon i na kojem je ton pojačan do maksimuma koristim isključivo za programiranje. Ali on je radio savršeno dok ga prvi put nisam prikačio na interfejs. I čak štaviše, kada u taj pokvareni panel udenem kabl od programatora, potenciometar reaguje na jačinu tona.
probaj ovdje, imaš program u windowsu je. Odličan je

Muholovski

A gde to ovde, kad nisi ostavio link...

gane

Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

Muholovski

Hvala, već sam upućen u ovaj sajt, kao i u HR.

elektro94

Pozdrav. Da li je neko probao programiranje GM300 na windows 7 (sa DosBox) i konvertorom USB-to-Serial? Napravio sam programator po semi http://www.g0hwc.com/images/motorola_programming_gm300.jpg ali nikako da uspostavim komunikaciju sa uredjajam (#2 no acknowledge) i nw mogu da utvrdim da li je problem u ploci ili na strani softvera.

Unapred hvala...73

Smudjarak

Zdravo svima na forumu. Posto sam novi clan a vidim da se nije pisalo dugo o ovoj temi, ja imam jedno pitanje za servisere Motorole. Da li neko moze da mi pomogne oko programiranja ili kloniranja Motorole gm338, gm339 i 7850pro? Hvala unapred.