Vesti:

Dana 20.05.2026. postavljen je novi Radista Forum. Svi Vaši nalozi, forumi i teme su zadržani. Molim Vas nastavite da koristite naš forum.

rad na 144 mhz

prethodna tema - sledeća tema

ggoorraannbgd

Pozdrav svim radio amaterima
skoro sam dobio radio stanicu za vhf tj 144 mhz i antenu diamond 2000. Sve dobro funkcioniše, uređaj je sa svim modovima. Na fm modu uvek ima nekog i uvek se uspostavi veza. Mene zanima telegrafija i ssb mod. Jednom sam na ssb uhvatio nekog mađara da priča a na cw bandu primam samo neki radio far na 14474 mhz i ništa više. Zanima me kada kreće aktivnost na cw i ssb modu na ovom bandu kao recimo na kratkim talasima, kada će biti gužve i veliki izbor uspostavljanja veze? Da li je sada u zimskom periodu to malo stavljeno po strani ili prilike to ne dozvoljavaju? Da li je leti i u proleće veća navala radio amatera na ovoj frekvenci?
73

YU5DIM

Pozdrav druze,sada ima slabo ili nikako aktivnosti na 144mhz takmicenja pocinju od marta pa sve do novembra meseca,tada ima dosta aktivnosti na ssb -delu banda,sto se tice ssb-a valjalo bih da nabavis neku horizontalno polarisanu usmerenu antenu,jer sa tom vertikalkom neces cuti polovinu stanica na ssb-u ona je dobra za FM,toliko od mene i sve najbolje u 2014-toj,yu5dim