Pomoc "Amateru"

prethodna tema - sledeća tema

Predrag

Postovani, moje ime je Predrag. Skoro sam se uclanio u radio klub i spremam se za ispit ARO. Pomoc mi je potrebna oko jednog uredjaja i antene. Dobio sam VX-6r na poklon a naknadno sam kupio Hoxin SRH-701s misleci da poboljsam prijem signala.S obzirom da jos nemam pozivni znak, dok spremam ispit , stanicu zelim da koristim za  slusanje radio amaterskih frekvencija i ucenju radio amaterske komunikacije. Kada zasrafim novu antenu nemam nikakav prijem, sobzirom da ne smem govoriti preko nje, oslanjam se samo na RX. Na samoj anteni pise da hvata i wideband,  FM radio na Yaesu vx6r ne radi sa tom antenom a sa fabrickom radi normalno. Postoji li mogucnost da je antena neispravna ili sam ja zaista jos uvek zelen da se uhvatim u kostac sa antenama i radio uredjajima. Da napomenem jos jednom da je antena kupljena nova.

Hvala vam unapred i na vremenu.

Pozdrav

antena je SRH-701s 144/430 + wide band prijem

YT1PRM

antena je najverovatnije losa nema dodir vruci kraj sa konektorom  ili si je lose zasrafio  trece nema
73! to YT1PRM

Predrag

Hvala puno YT1PRM, tvoj savet je pomogao. Antena je bila neispravna, i zamenjena mi je ispravnom. Sada je sve kako treba.

Pozdravljam te !