pionir PRS 600 pomoc

prethodna tema - sledeća tema

a.goran

zamolio bih ako neko poseduje uputstvo za rucnu stanicu eiPionir prs600 da mi se javi na pp ili na mail.

unapred zahvalan

pozdrav Goran

BPD

Fabricku brosuru za PRS-600 imas na http://www.eipionirukt.co.rs/Prospekti/SR/PRS-600.pdf. Nekakvo siromasno uputstvo koje su delili sa stanicama cu da skeniram i da ti posaljem mejlom. Ne ocekuj od toga mnogo. Ima svega desetak strana i samo najosnovnije podatke.

73! Branislav P. Davidovic

Zoran E73S

Pozdrav, kako kaže naš narod "nikad nije kasno"...
Upravo pročitak ovu poruku, nije bitno da li je aktuelna, ali moj post može biti od koristi drugima.
PRS600 sam imao priliku raditi u većem broju, stanica je rađena po licenci i za svoje vrijeme je bila solidna.
Za prepravku na amateski opseg, mislim na VHF 2m stanicu, potrebno je malo zezanja, ali se može uraditi.
Stanica podržava svega 10-tak MHz 2m opsega i potrebno joj je podešavati ulazna kola rx-a da bi imala dovoljnu osjetljivost na amaterskom dijelu opsega, mada će modeli koji su radili u opsegu 148-158 MHz donekle i moći raditi i bez podešavanja, ali...
Što se tiče softvera, kome bude trebao imam ga i nije problem da mu ga pošaljem mejlom, gratis, kao i šemu interfejsa za programiranje (ic max 232).
Pozdrav.
Zoran E73S
www.radioklub.org