Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Laboratorijski ispravljač 0-25V 0-2,5A  (Pročitano 8285 puta)

tesla017

  • Gost
Laboratorijski ispravljač 0-25V 0-2,5A
« poslato: 01.05.2010. 16:42 »

Josh jedan odlican rad kolege Nebojse svaka cast. Naime ovo je moj prvi post na ovom forumu pa i da se ukratko prestavim moje ime je Dragan i dolazim iz Vranja. Josh odavno sam za potrebe svoje radionice sagradio slican uredjaj labaratorijskog ispravljaca tako da ne otvaram novu temu postovacu ovde a ako admin smatra da to zasluzuje novu temu neka otvori i prebaci.

Radi se o uredjaju koji je bio predstavljen davne 1994 godine u casopisu ELEKTRO.  Nadam se da pojedinci sa foruma josh uvek imaju u svojoj kolekciji ove casopise i ako imaju molio bih da ako mogu skeniraju malo bolje zbog nacrta plocica istog jer ovo ja shto imam je dosta lose i neverujem da bi moglo da se odatle izrade iste.

U PDF fajlovima u prilogu se nalaze seme i plocice digitalnih instrumenata (Volt metra i Amper metra) druge varijante koje je u tom vremenu a i danas proizvodila firma http://novaelektronika.co.rs/ tada su se ti instrumenti nazivali DVM-05 a danas se mogu pronaci kao http://novaelektronika.co.rs/dvm-011.htm DVM-011 istih karakteristika samo je malo usavrshen PCB ali je uglavnom to to.

Nadam se da ce ovo nekome da koristi, ovim ne reklamiram nikoga niti radim za gore pomenutu firmu samo sam hteo da skratim lutanje ljudi koji ce mozda hteti da odrade ovakav ispravljac. Do dana danasnjeg nisam imao nikakav problem sa ovim ispravljacem i dan danas mrcina radi lepo. Ako je neko zainteresovan za izradu istog mogu da se potrudim da pronadjem elaborat u skoli gde sam tada ishao jer tu je sve detaljno opisano i ispravljene neke "nenamerne" greske na stampi, sve o transformatoru posto je motan (presek jezgra, debljina zica i sl). Uredjaj je odneo dva prva i jedno trece mesto na takmicenjima :) Nije da hvalim svog "konja" al dobar je :)...

Seme i nacrte stampanih plocica u .PDF formatu mozete preuzeti ispod.

Srdacan pozdrav svima od Dragan-a iz Vranja.
« Poslednja izmena: 11.02.2016. 14:46 od strane Admin »
Sačuvana