Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Pismo Radosava Golića  (Pročitano 5694 puta)

Admin

  • Administrator
  • 3
  • *****
  • Poruke: 28
    • Radista
    • Imejl
Pismo Radosava Golića
« poslato: 04.11.2009. 15:28 »

Ovaj email smo dobili od gospodine Radoslava Golića - E74RG o njegovom sećanju na službu u puku veze JNA u Užicu i prenosimo ga u celini.

Pozdav momci, cestitke za temu-odlicna je, kada je mene, OLD TIMER-a ,,zapalila,, da se oglasim (a nisam siguran da li je ovo ispravna putanja prijavljivanja na forum-neka mi oprosti administrator i ispravi moju grešku).

Ja sam novembarska klasa 1968. god. Puk veze u Krčagovu, III bataljon, I RR ceta k-dir kap.Uroš Korica, III vod k-dir st.vod.Nikola Stopic oba legende nad legendama. Od 1963. god. clan sam SRJ a u JNA sam došao iz RK Ilidža YU4FRS i odmah se ukljucio u RK ,,Kadinjaca,, YU1ABH u kasarni gdje sam aktivno radio sve do aprila 1970. god. Ovdje, sa puno poštovanja i zahvalnosti moram istaci ime st.vod. Ivo Krkac - legenda od covjeka i telegrafiste, isto kao što su prethodno pomenuta dvojica relejaca. Na žalost, nisam siguran da ce se iko od mojih klasica javiti, jer bilo je davno a i struktura VO je bila takva da su ljudi došli uglavnom iz ruralnih sredina, ipak, možda se neko iz naredne klase javi ako se sjeca tih godina jer je tu bilo nekoliko intelektualaca iz Bgd. Niša i Kosova.

Imam puno sjecanja na te dane, od ružnih na tadašnje uslove smještaja i ishrane do lijepih na odnos gradana Užica prema pripadnicima JNA, ali o tome, ako neko bude imao komentar na ovo javljanje koje je, cini mi se,
predugo za jednog ortodoksnog telegrafistu. 73 es GL from E74RG.
Sačuvana
Glavni Administrator Foruma