Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Popravka Sanyo radija ( problem sa zvukom )  (Pročitano 1396 puta)

zender

• 1
  • *
Popravka Sanyo radija ( problem sa zvukom )
« poslato: 03.08.2020. 10:57 »

Postovanje clanovima foruma, naleteo sam na isti i reko hajde da upitam da li neko ima neki predlog ili mi moze reci kako da se otkloni ''kvar'' i da li uopste moze da se otkloni.

Imam Sanyo aparat i slusa se radio, ima problema sa zvukom, naime cas radi levi, cas radi desni zvucnik, retko kada mogu da ih napravim da rade oba i cim ih napravim ubrzo se poremeti i opet radi samo jedan.

Primetio sam da ovaj preklopnik ili kako god da se zove sto se bira izmedju radija, cd-a i kasete kada se pomera po pola milimetra levo desno ili malo pipka zvuk dolazi cas na jednom cas na drugom zvucniku a veoma retko i na oba se podesi, tako da su zvucnici ispravni, medjutim ne znam sta je problem i kako da se resi to jest da li je moguce uopste ?

Sačuvana

RoRa

• 4
    • Imejl
Odg: Popravka Sanyo radija ( problem sa zvukom )
« Odgovor #1 poslato: 07.08.2020. 09:34 »

Uvek važi staro pravilo da dobra dijagnoza čini polovinu rešenog problema.
Ako sumnjate na preklopnik za izbor funkcija onda je dovoljno prebaciti taj preklopnik u položaj RADIO a zatim lemljenjem tankih provodnika na izvodima preklopnika (za funkciju RADIO) osigurati dobar kontakt. Ovaj test će pokazati da li je sumnja na preklopnik opravdana.
Na netu se može naći dosta priručnika, za korisnika i/ili servisera, pa navedite model vašeg prijemnika.
Sačuvana

zender

• 1
  • *
« Odgovor #2 poslato: 07.08.2020. 12:15 »

Postovanje, model aparata jeste MCD-Z31L.

Preklopnik je glavni problem sigurno, to jest nesto kod njega, nije samo problem na radio opciji nego i na cd i na kaseti, ali sam napisao samo radio jer se samo to koristi na uredjaju.
Recimo nema zvuka na jednom zvucniku i samo se preklopnik malo jace stisne odozgo zvuk dodje na oba.. onda opet nestane, nekad se pomeri u stranu pola milimetra i zvuk dodje.. u sustini kada se ubode idealna pozicija ono lepo radi na oba zvucnika, ali je jako jako tesko ubosti na tu idealnu poziciju da bi sviralo lepo na oba zvucnika. Tako da je tu problem 100% sve ostalo radi kako treba.

Gledao sam kao da ga ja nesto otvorim ali to vec nema sanse, ovde na obelezenim mestima srafovi su toliko duboko da ja nikada nisam video toliko dugacak odvijac a kamoli ga imao u svom posedu.

U sustini moracu ovo da nosim nekom servisu da oni pogledaju, pa me zanima da li ovo moze da se resi i kako se okvirno krecu cene ?
Sačuvana

RoRa

• 4
    • Imejl
« Odgovor #3 poslato: 07.08.2020. 14:37 »

Ako samo slušate radio svaki servis može "izbaciti" preklopnik za izbor funkcije i trajno izabrati opciju RADIO. Cena takve prepravke bi morala biti simbolična.
Na sajtu electrotanya.com možete besplatno preuzeti servisni priručnik za Sanyo model MCD-Z41L, razlika verovatno nije preterano velika.
Na drugim sajtovima moguće je KUPITI priručnike za model MCD-Z31L po ceni 10 do 20 US dolara odnosno eura.
« Poslednja izmena: 07.08.2020. 15:04 od strane RoRa »
Sačuvana