Не постоји "modulation unit" !Кад би се сервис свео на мењање плочица нико не би поправио уређај,или плочица због старости нема или су прескупе да се поправка исплати.Исто тако,хладан лем се тако ретко среће да је то ред промила ако говоримо у процентима-Из свега написаног се види да нажалост-не разумете ни како уређај функционише,ово не пишем да бих био непријатан већ покушавам да објасним да ту има много степена од којих су понеки и за "modulation" , али без разумевања намене електронских кола немогуће је било шта урадити.Примера ради,професионалцу треба мање од десет минута да нађе шта је у питању,простији квар тешко да постоји,али треба знати шта треба да се деси да се модулација "чује"...Код ФМ НФ сигнал иде на неки варикап у ВЦО,некад је то исти варикап који управља ВЦО а некад постоји посебан за модулацију,ствар избора конструктора,оба решења имају за и против...У ту тачку довести НФ споља и мора да радди,чим ради ВЦО...Е сад,мало процесори ту замрсе ствар,чест је случај да се нниво модулације процесором подешава,тад мора да постоји ДАК који то ради (ово сам виђао да се дешава),мождаа је неки "стручњак" једноставно "мутирао" модулацију,кад не зна шта ради по сервисном менију убије модулацију и нема је (и ово сам видео често) а после заборави шта је "штеловао" па не зна да је врати назад...Ја лично нисам осим ДАК-а видео други елемент да страда за сличан квар,има глупих кварова кад је нешто у прекиду али то је унесена грешка,није квар који је сам настао...Кварове у микрофонском претпојачалу,пре-емафазису и сл. нисам видео и то је искуство од хиљаде урађаја...Било је "кварова" кад уређај падне,прикључи се на лош напон итд,али квар,да је нешто страдало,осим ДАК-ова нисам видео,мада,и ДАК је више карактеристичан за Ајком него за Језу.Или је нека унета грешка од претходног власника-е ту нема правила шта је ако се не зна којом приликом је модулација нестала...У сваком случају ако се ништа није "спонтано" одлемило,откинуло,отпало,то мора у неку радионицу,да се испрати модулација требају неке справе,не може волтметром нити од ока...Жао ми је ако звучим иронично,али,људи питају свашта,то што је неко купио уређај и има прилику да отвара и "чачка" наоуражан интернет "знањем" нема појма са оним што је потребно да би се сервисирао уређај...Свако има ауто али свако га не поправља!