Radionica > Vojni telekomunikacioni uređaji

Ru 20 problem sa automatskim tjunerom

(1/2) > >>

e75lju:
Imam ru 20 i prijem radi savrseno all prilikom tastovanja predaje nece da se utjunira pomalo se cuju po neki motorici u njoj i onaj ton prilikom tjuniranja je konstantan i ne prestaje dok ne iskljucim uredjaj otklon kazaljke ampermetra je oko 1A .

RoRa:
Žao mi je zbog problema koji imate sa vašim RU 20 ali nedostaje vaše pitanje.

e75lju:
Kakvo pitanje ? Meni je potreban savjet ili da mi neko pomogne da rijesim problem sa ru20 .

RoRa:
Savet je da u Pravilu radio-uređaja RU 20, možete ga preuzeti sa Download dela sajta Radista, pažljivo pročitate stranice od 71. do 78. Na navedenim stranicama, u delu teorije rada kola za prilagođenje antene, nalazi se podatak da nije svejedno da li je radna frekvencija viša ili niža od 12 MHz odnosno da li je reč o frekvencijama od 2 MHz  do 8 MHz. Prema tome napišite:
- sa kojom antenom radite na predaji
- na kojim frekvencijama ste ispitivali svoj RU 20.

A kada pominjete pomoć onda imajte na umu da je moguće pomoći smo onome ko MOŽE pre svega da sam sebi pomogne. Ovo znači da ukratko kažete šta znate i umete.

e75lju:
Radim sa orginal antenom At 35. A imam svoj Ru 20 uredjaj koji radi normala na ovoj anteni a dobio sam dva jedan kompletan a jedan fali mu dosta dijelova.
Pa ovaj sto je kompletan radi mu prijem kao sto sam i opiso samo kad utastujem predaju nece kao da mu je zaglavio antenski tjuner i konstanto ono piskanje i na svakom opsegu se ponasa isto .

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju