Мало је стара тема,али...једноом сам тражио да ли је неко правио синтезу за 144 збоог кода...има да се нађе на нету,неки Бразилац је писао код за коло које иначе иде у сваки данашњи дифузни пријемник,не сећам се ознаке али ако вас занима наћи ће те лако,један контролер и то коло,енкодер и "вози Мишко"...мени то није одговарало па нисам ни скинуо нити запамтио детаље...проблем је корак,за канале није проблем,али ако се жели мали корак онда је однос дељења критичан.И не само то!Постоје лепи пројекти и написан код за кола типа TSA...SP итд...али,нису стабилне те синтезе,то су кола прављена за ТВ пријемнике или сателитске где је велика ширина канала,,рецимо било који TSA,већ на 1500Мхз,стоји улокован а фреквенција му шета 2-5Кхз и за њега је то нормално.Имао сам страховит проблем јер то нисам знао,па сам мало проучавао како то коло ради,и видео у чему је ствар.Њему процесор само зада вредност са колико да дели делитељ унутар самог кола,али,накнадне контроле фреквенције нема.Унутар кола детектор је врло толерантан и то и ако је улоковано љуља ли љуља...ДДС,ови од Кинеза,два пута сам их користио и нисам задовољан,сигнал је врло прљав,тешко је то очистити,тако да ни од њих не очекујте превише,или,се надајте оклапању,филтрирању...Ово што сам поменуо ту Бразилску конструкције,правио је за 144 примопредајник и пише да држи добро,а кристале прави Пупин,прошле године за један уређај купљен кристал за носећу,мислим да га је власник уређаја плати око 5000 динара...Мало дужи пост,нема баш много везе са темом,али,не залићите се за ове јефтине ДДС,није то баш тако добро...