Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Icom IC 745  (Pročitano 5322 puta)

e75lju

• 3
    • Imejl
Icom IC 745
« poslato: 16.01.2017. 18:49 »

Imam uredjaj icom ic 745 al na pinovima od mikrofona 1 i 7 imam napon od 8 V , al nemam mikrofona orginal (kupio sam neki zamjenski al ne radi ). Dali neko zna kakav mikrofon koristi ova stanica i dali mora imat predpojacalo u samom mikrofonu .
Sačuvana

yt7ta

• 2
  • **
Odg: Icom IC 745
« Odgovor #1 poslato: 17.01.2017. 11:38 »

Ne znam konkretno za IC 745, ali Icom-i koriste electret mkrofone. To bi trebalo da radi i sa dinamičkim mikrofonom, ali  bi nivo modulacije bio niži, pa ako se mic gainom može nategnuti. I naravno, ako koristiš dinamički mikrofon, ubaciš kondenzator u seriju, kako bi odvojio pomenutih 8 V od kapisle dinamičkog mikrofona. S druge strane, mikrofon sa "kompjuterskih" slušalica bi trebao dobro da radi (u tom slučaju se ne stavlja kondenzator!), jedino moraš da posebno izvedeš taster za PTT.
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #2 poslato: 17.01.2017. 14:59 »

U mene radi samo kad dovedem signal sa pred pojacala msm da mora da ima pred pojacalo u samom mikrofonu ili je nes stradalo u uredjaju pa nece sa slabim signalima da radi ..
Sačuvana

aleksandar_sabac

• 3
    • Imejl
« Odgovor #3 poslato: 18.01.2017. 21:27 »

http://www.qsl.net/g4wpw/date.html

Probaj ovde naci resenje. Na mom IC 745 je IC HM12.
Sačuvana

yt7ta

• 2
  • **
« Odgovor #4 poslato: 18.01.2017. 23:48 »

Da li si probao da spojiš "kompjuterski" mikrofon? To je electret mikrofon i kod mene na IC 746 radi odlično. Ako je tvoj zamenski mikrofon dinamički, onda treba pretpojačalo sa jednim tranzistorom ili operacionim pojačivačem. Potraži šemu na netu. Ili jednostavno zameni uložak u tvom mikrofonu.
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #5 poslato: 19.01.2017. 19:42 »

Jesam pokuso sam al nis tek kad spojim sa predpojacalom neki mikrofon radi sad jel u pitanju nesto u uredjaju samom ili tako mora da bude neznam pa zato sam i postavio ovu temu ovdje .. 73 de E75AJ
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #6 poslato: 20.09.2017. 19:18 »

Dali iko ista zna oko ovog uredjaja ?
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #7 poslato: 23.09.2017. 13:36 »

Lose bi bilo kad bi neko poznavao samo 745...ja mogu na njemu sve da uradim,cak i eprom,medjutim,nemam mu semu u glavi...Previse modela ima a taj je bas mator,neke novije mogu da radim na pamet,ali to su dosta noviji...koliko se secam ima predpojacalo originalni mikrofon sa jednim tranzistorom.Moze bilo koji mikrofon u nacelu,samo bi bilo zgodno da su im frekventne krive sto slicnije,da se ne bi razlikovala modulacija od originalnog,ipak i u to vreme se seklo sve ispod 500 herca i iznad 2500 herca,pa bi neodgovarajuci mikrofon mogao da izmeni modulaciju zavisno od toga kakav je.Ovde je pitanje koliko se zna elektronika a ne 745,jednostavna je proba drugogo mikrofona,a cim se nesto prepravlja treba nesto i znati,jer postoji opasnost i da se ozbiljno osteti uredjaj nekom pogresnom vezom,ima on dosta napona i pinova na tom konektoru i sa njega moze cak i MICOM da se osteti,zato oprezno i bez improvizacija sta god da probate!
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #8 poslato: 24.09.2017. 22:42 »

Hvala gane na savjetu a ja sam izmijerio na pinovima od mikrofona 1 i 7 ima 8V napon kad se utasta predaja al kupio sam mkrofon za njega i opet nista . Ima jos jedan problem na đek dje ide automatski taster isto nema nista kad ga ustekam vjerovatno je neki modul strado u samom uredjaju posto on ima savrsen prijem i sve vrste modulacije rade, samo et sto mu je ulaz od tastera izgleda sprzen i od mikrofona . I nisam bas strucan da čapkam po samom uređaju ..
Sačuvana

E74KM

• 1
  • *
« Odgovor #9 poslato: 01.10.2017. 09:12 »

Možda znaš ali provjeri jel ti uključen VOX kad ideš na telegrafiju, a za elektronski taster (pod uslovom da je ta opcija ugrađena) imaš ispod potenciometar za regulisanje brzine (ako je isključena onda ti radi obični taster a ako okrećeš udesno onda regulišeš brzinu na elektroncu .
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #10 poslato: 01.10.2017. 22:48 »

ma sve sam provjeravo i nis ma prodosam ga ovakvog pokvarenog, neka ga neko popravi ko zna
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #11 poslato: 08.10.2017. 22:34 »

Elektronac je bio opcija,nemaju ga svi 745.I da nije ukljucen VOX cuo bi se ton telegrafije kad se kuca...Moze da se napravi modul za elektronac koji se samo instalira na postojece mesto za CW KEY modul i sve radi isto kao fabricki,ugradjivao sam to vec...posaljite mi poruku na mejl,pa cu pogledati u semu i tacno vam reci kako da povezete mikrofon....
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!