Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: CB Radio  (Pročitano 46081 puta)

Cane

• Gost
Odg: CB Radio
« Odgovor #30 poslato: 07.02.2012. 02:56 »

Pozdrav ljudi.Evo ja sam par dana vec svaki dan na CB ali ovde u Sapcu izgleda slaba vajda.U glavnom sam bio na 9ch ali FM.Vidim da ima kolega iz Beograda koji rade na AM.Probacu ostvariti neki kontakt ali ne znam kako ce funkcionisati.Koristim antenu 5/8 lambda.Ima dosta smetnji ali ima i period kada se cuje cela Evropa pa i sire.Velika je steta sto je CB ovoliko "porazen".Naspram 2m CB ima "Dusu".
Sačuvana

aleksandar radenkovic

• Gost
« Odgovor #31 poslato: 29.03.2012. 12:06 »

:(

Evo sinoc upalio cb  nikog nema danima jedino se jave 3-4 ljudi i onda nista danima izgleda da cb-u preti izumiranje  :(
Sačuvana

YU2DXB

• Gost
« Odgovor #32 poslato: 22.10.2012. 01:00 »

Pozdrav svim ljubiteljima CB-opsega.Imam CB stanicu a pozivni znak mi je 45ET010 i naravno radim redovno, ali na 30-om FM i 51 sa DX-erima.

Meni licno je ovde  veoma zanimljivo, upoznao sam se sa bezbroj  ljudi iz bivsih YU republika i naravno iz ostalog dela Evrope. Redovno obizalim 9. kanal na AM-u, na zalost nikad nisam cuo kolegu naseg govornog podrucja, isklucivo su tu Portugalci, Spanci i verovatno pola Evrope.S vaka organizacija u vezi ovog opsega me interesuje, i molio bih vas da me obavestavate , ovde ili preko e-maila o novim dogadjajima... bez obzira sto neki misle da ovaj opseg ide u zaborav.

Evo i mog PPS-a i rad na SOMMERKAMP TS 2000:

CB radio

« Poslednja izmena: 22.10.2012. 18:49 od strane Admin »
Sačuvana

aleksandar radenkovic

• Gost
« Odgovor #33 poslato: 04.11.2012. 10:55 »

@YU2DXB Bio sam ja na 30-tom fm dosta rade kamiondzije iz mobila jedino sam de cuo sa gavrom koji je bio stacionar iz salzburga  ali nazalost sad mi je uredjaj na popravci pa nemogu da slusam sta se dogadja  :-[
Sačuvana

CB SIGMA

• 2
  • **
    • Imejl
« Odgovor #34 poslato: 02.10.2013. 06:18 »

Obavestenje za kolege sa CB:

U NS je ponovo aktivan 9 kanal FM!

Ima nas cetvorica koji se za sada redovno javljamo: CB Dada (NS), CB Nele (Sr. Karlovci), CB Sigma (NS) i jos jedan novi kolega (Sr.Kamenica).
Kada sam u radionici, ukljucen sam na prijemu na CH9 FM, pa ako bude neko u prolazu - javite se!

Bice nam drago da malo aktiviramo band i druzenje!

73, CB Sigma NS
« Poslednja izmena: 02.10.2013. 06:21 od strane CB SIGMA »
Sačuvana

tadija

• Gost
« Odgovor #35 poslato: 20.05.2014. 17:53 »

Da li neko koristi cb u Beogradu? Ukljucivao sam se na kanal 9 am,ali nisam nikoga cuo.
Sačuvana

Sinbad

• Gost
« Odgovor #36 poslato: 04.01.2015. 00:41 »

Da bi nekoga cuo moras da ih pozoves na tom kanalu.
Sačuvana

CB SIGMA

• 2
  • **
    • Imejl
« Odgovor #37 poslato: 14.04.2015. 03:11 »

U NS na 9 kanalu FM ima nas već prilično!
Priča se svaki dan...Posebno popodne, doveče.

Aktivni su (a biće nas još :) ):  Siniša, Dada , Zolika, Zdravko, Dane (Petrovaradin), Slavko, Sigma (NS)
Ko bude u blizini ili dobacuje do NS - javite se!

Bice nam drago da se družimo!

73, CB Sigma NS
Sačuvana

CB_Kosovo

• Gost
« Odgovor #38 poslato: 26.04.2015. 22:43 »

Pozdrav svima!

Nadam se da ovu temu neko obilazi i da će odgovoriti na moja pitanja. E ovako, imam CB radio stanicu Midland alan 48 plus, ali ne znam da li imam odgovarajuću antenu  :( (sliku antene ću postaviti na kraju posta).
Student sam i ne bih previse da ulazem u antenu, ovu sam dobio na poklon. I na slici se vidi da je kabal na njoj predebeo, ali već sam uspeo da nađem odgovarajući kabal za CB, sada treba da nabavim konektore cim malo skupim novca jer sam novac dobrano spiskao i na (baofeng uv-5r plus) jer planiram da kasnije polažem radio amaterski ispit... Ali, u svakom slučaju, CB mi nekako deluje mnogo uzbudljivije zbog liberalnog koriščenja i mogućnosti da se koristi bez dozvole...
Dakle, interesuje me da li da i dalje ulažem u ovu antenu i može li se ona iskoristiti za CB.
Evo i slika antene:
http://i.imgur.com/DuZQdXc.jpg

Hvala unapred
Sačuvana

Sinbad

• Gost
« Odgovor #39 poslato: 27.04.2015. 21:30 »

Koliko ja vidim, to nije antena za CB. To mi lici na neku sluzbenu antenu, na oko 400MHz.
Polovne krovne antene mozes naci vec za 30-tak €. Posto su polovne, potrebno je izmenjati zardjale srafove za nove prokromske, i ocistiti kontakte izmedju clanaka antene. CB antene su dugacke izmedju 5,5 i 6,5m. Tako ces ih najlakse prepoznati. Ako ti treba krovna CB antena, imam ih nekoliko na remontu. Napisi mi privatnu poruku, ili pisi na mail. 45NS007@gmail.com.
Sačuvana

CB_Kosovo

• Gost
« Odgovor #40 poslato: 27.04.2015. 22:40 »

Hvala Sinbad na informacijama, poslao sam ti mail.
Nadam se da će i ostali cb-jaši dati svoje mišljenje u vezi sa antenom.
Pošto videh da se na ovoj temi mogu davati i predlozi, pade mi na pamet da bi bilo jako lepo da mi CB-jaši imamo mali promotivni sajt sa nekim osnovnim informacijama i npr chatom. Možda takav sajt već i postoji... Nisam nešto posebno vičan u web dizajnu, nekada sam to radio iz hobija, ali dosta toga se promenilo... Ipak, dalo bi se to obnoviti... Ili ako ima nekog ko to bolje poznaje, a voljan je da napravi sajt, tim bolje :)
Mislim da je to ok stvar za promociju i da bi eventualno mogla da privuče mlađe ljude, da se malo CB oživi...
Sačuvana

Sinbad

• Gost
« Odgovor #41 poslato: 29.04.2015. 23:59 »

Pricamo o tome, ili bar o FB stranici, ali jos niko nista nije uradio. Ako imas volje samo napred! :D
Sačuvana

boleki

• Gost
« Odgovor #42 poslato: 31.10.2015. 13:55 »

imam general electric cb radio stanicu da li neko zna dal je to 1 metarska ili dvometarska i gde mogu nabaviti antenu koristio bi je u taxi-u
Sačuvana

CB-lovac

• Gost
« Odgovor #43 poslato: 28.12.2015. 18:44 »

Pozdrav ekipi koja voli rad na 27 mhz. Žao mi je što nema više CB-jaša naveče na 30 fm (27.305 mhz). Jedino se čujem sa Gavrom, Boletom, Fuegom, Dadom, Monstrumom i Maratoncem.  Svako veče od 19 - 24 h.......73......CB-Lovac Bosanska posavina.
Sačuvana