Radionica > Antene

YAGI antena historija

<< < (2/2)

gane:
Некако не волилм Едисона јер је био лош човек као и Њутн...Лиза Мајтнер...то је званично објашњење,али,има белешки које кажу да није хтела да помогне стварању нове сила која ће злоупотребити науку да би владала светом.Не заборавимо да је Черчрил дао колоније за Рузвелтову помоћ па су британци као сила испали из игре за будућност.Ја лично не верујем у Теслину идеју о бежичном преносу.Пре свега зато што би се до сада то постигло да је могуће,и Теслин трансформатор није техничко чудо данашњим очима гледано,превише то пршти и зрачи да би било корисно.Не знам да ли знаш,једну танку жицу за пренос струје користе одувек Руси за Сибирска пространства,преноси се једносмерна стрја огромног напона па се тиратронима поново враћа у наизменичну,добор је,лампа неће да "умре"...не постоји еквивалент тиратрону кад су високи напони у питању.Нано цеви доказују да ни фетови нису добри због улазног капацитета и Миллеровог ефекта па се опет свет окреће у принципу класичној електронској цеви,оно не баш класичној,катода је хладна,али,пред крај ере цеви, направљене су цеви са хладном катодом,то није ништа ново као принцип.И Ајнштајн је почео да ради на теорији свега,али...умро је а није ништа урадио,тако мислим да је и Тесла негде погрешио са тим бешичним преносом.Додуше,како је недавно скинута законска заштита са његових патената видим да има пројеката да се дође до енергије скоро на "муфте",само замршене неке конструкцеје па се не бих прихватао мада гледам на то као на он о "срећа те гледа ђаво ти не да "...На ту тему охрабрује рад Др.Кеше-а,погледај http://www.keshefoundation.org/....невероватне ствари,познејме једног доктора из Бугарске који ми је причао да је видео Кеше генератор и да ради,има тамо и планова,и безброј филмова,много много материјала,није материја која се савлада за месец дана,мада,(није место да ово кажем овде),али,причао сам са озбиљним званичницима који су ми рекли да Иран никад неће бити бомбардован због рада Др.Кеше...то је кажу Пандорина кутија која ако би се отворила земље које живе од енергената би могле да затворе редњу и изгубе полуге владања светом.И бивша Југа је цветала на јефтином Руском гасу па кад га је нестало беда је закуцала на врата.На овом сајту др.Кеше-а видећеш и како се осигурао га не убију...није тема за овај сајт,извињење модератору...ово је прича за ПП...

9a3hp:
Sta se tice zakona o neunistivosti materije i energije ja sam tvrda linija.
Bezicni prenos energije lako moguce da se desi na nacin kako je to Klark opisao. Teslina ideja je daleko od moguceg.
Klark nije bio znanstvenik ali je predvideo geosinhrone satelite davno pre pocetka utrke za kosmos, opisao je i gravitacionu pracku koja je primenjena na  Vojadzeru.
 Pa i bezicni prenos iz kosmosa sa solarnih elektrana mikrotalasnim snopom do zemlje.
Tu treba mnogo da se izumi i usavrsi svasta.
To da rusi davno koriste istosmerni visoki napon za podrucja gde nemoze drugacije znam i znam da su prvobitno koristili istosmerne generatore svaki nekoliko 1000V pa spojeni redno. Stara stvar.  Ustvari kod dalekovoda je bitan sto veci napon a sto manja struja za istu snagu i gubici su mali.  Dali je izmenicni ili istosmerni za tu svrhu nebitno. Nego odlutasmo mi od antene.
 Gledao sam usmerenu antenu Kao Yagi-Uda ali nema dipol vec je zraceci element 1/4 gp sa dva radijala. Moglo se da vidi na centrima za uzbunjivanje i obavestavanje nekadasnji 985.
 Dali je to bilo na 6 ili 8 metara opsegu nesecam se ali konstukcija je takva radi velikih dimenzija , nosac bi puknuo od tezine da je ucvrscen iza reflektora ovako direkt moze na metalni stup. Uglavnom na osnovnu ideju Yagi-Uda antene svasta se kombinuje. 

gane:
...To da rusi davno koriste istosmerni visoki napon za podrucja gde nemoze drugacije znam i znam da su prvobitno koristili istosmerne generatore svaki nekoliko 1000V pa spojeni redno. Stara stvar.  Ustvari kod dalekovoda je bitan sto veci napon a sto manja struja za istu snagu i gubici su mali.  Dali je izmenicni ili istosmerni za tu svrhu nebitno.

    Уз дужно поштовање ако можеш ово математички да докажеш добијаш Нобелову награду за физику сто посто!Они не раде то за подручја где не може другаћије,већ је то пракса за нормалан далековод пошто знају да је битно да ли је наозменичан или једносмаерни напон.А битно је зато што код наизменичног капацитет почиње да игра огромну улогу,и,напони нису пар хиљада волти,реч је о милион волти,па се тиратронима преводи у наизменичну...

    Што се те антене коју помињеш тиче,питање да ли су обе напајане,и аматери користе две четвртинке које се обе наппајају само једна мало дужим каблом па на тај начин због помака фазе има појачање  и усмереност на једну или другу страну и то добро ради....

9a3hp:
A nisam rekao samo par hiljada volti vec prvobitno su koristili istosmerne generatore puno hiljada volti svaki redno vezani mnogo komada da se dobiju jos veci naponi, i svi dobro izolovani jer su im kucista pod naponom, ako baterije idu redno mogu i istosmerni generatori po istom principu naravno naponi se zbrajaju a jacina struje je jednaka najslabijem generatoru, primitivno ali funkionisalo, tiratroni iako star izum pokazali se jos bolje elegantnije resenje .  To da ce da izmenicna da ima kapacitet izmedju provodnika a i prema zemlji, koji stetno deluje  to je poznata stvar i taj problem je i na telefonskim vodovima  jako dugackim vidljiv. Pa Mihajlo Pupin smislio tada genijalno resenje kod dugih telefonskih linija. Eto nesto orginalno na jeziku kojeg vise manje poznajemo. Pa se Pupinov kalem udomacio na ovim prostorima  napokon nesta sta nije na Engleskom. Barem medju strucnjacima se udomacio.
 Fizika je neumoljiva u svojim zakonima.
Ovo dalje oprosti nisam sve stigao da procitam jer mi poskupio Internet prema 4G ceniku a ovde i nema takvom signala i samo ovi najnoviji smartphone mogu i da koriste 4G mrezu gde je ima ali cenik kolko kosta isti za sve ovde.

9a3hp:
Oko modificirane antene radjene za nekadasnji centar za uzbunjivanje i obavestavanje gradjana.
Ta antena izgleda kao 4 elementa yagi-uda
vertikalno polarisana ali nema dipol, nosac ima , reflektor ima, ima i dva direktora namesto dipola ima 1/4 lambda i dva radijala. Pre 30 godina mi nebicno i cudno bilo , ja mislim po dimenzijama da je za 6 metarski opseg. Jako mi postalo zanimljivo, kad nadjem vremena a i finansija dodje mi da to probam za 2 metra opseg da slozim ajd radi i malo losije od obicne 4 el yagi-uda antene ali meni zanimljivo da probam.
Ovo sa faznim pomakom skroz istih vertikalki mi poznato. Nesmem antenu da slikam iako nije u upotrebi to znam sigurno, nebi da se zameram organima.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju