Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Elrad AM-1011  (Pročitano 4625 puta)

YU1TA

• Gost
Elrad AM-1011
« poslato: 16.05.2013. 21:47 »

Dobio sam Yagi antenu Gorenje - Elrad AM-1011 za 2m opseg kojoj nedostaju pojedini elementi. Radi rekonstrukcije antene potrebna mi je šema odnosno mere i raspored elemenata za ovu antenu. Ako neko ima neka se javi ovde na forumu ili na e-mail. Hvala unapred. 73 Neša YU1TA
Sačuvana

9a3hp

• Gost
Odg: Elrad AM-1011
« Odgovor #1 poslato: 21.05.2016. 11:17 »

Znam da tema miruje godinama. Ali moze biti zanimljiva.
Elem mi kupili za radioklub dve Elradice 1011 i zanimljivo nema dva skroz u milimetar ista elementa dipoli su radjeni masinski na kalup pa su isti ali direkori, tu je prica druga nasli mi razlike kod istog elementa na jednoj i na drugoj anteni, jer to je rucno krojeno pa recimo 1 direktor na jednoj i na drugoj anteni razlika nekoliko milimetara sto kod serijske proizvodnje nesme da se desi.
Zatim prilagodjenje na vitroplastu, onaj slepi komad kabela ustvari filter usisnik na  288MHz secen tupim secicma pa se licna sa opleta dodirivala sa vrucim krajem. Rezultat swr u crvenom. Pa smo to bacili i stavili jedostavnu uradi sam petlju.
Ako fali koji element recimo ima d3 i d5 ali nema d4 , izmere se postojeci zbroje i podele sa 2 i to je priblizno tacno dimenzija d4.
Naravno ako fali vise elemenata i nizu e onda je malo nezgodno ali moze se rekonstruisati cela antena.
Sačuvana