Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: POČELO ANKETIRANJE ZA REGISTAR RADIO-AMATERSKIH REPETITORA  (Pročitano 3000 puta)

yt9tp

  • 3
  • ***
  • Poruke: 28

Na osnovu odluke Izvršnog odbora Saveza radio-amatera Srbije da se uradi evidentiranje svih repetitorskih amaterskih radio stanica radi koordinacije i usaglašavanja sa propisima, FM-digital radna grupa je ustanovila Registar repetitora.

Registar sadrži osnovne tehničke podatke o radio-amaterskim repetitorima na teritoriji Srbije.

Amaterskom repetitorskom radio-stanicom se smatra svaka radio-stanica koja radi u automatskom režimu i reemituje radio-amaterske emisije, u skladu sa definicijama iz Pravilnika o načinu korišćenja amaterskih radio stanica.

Imaoci dozvola, odnosno vlasnici repetitora su u obavezi da u Registar upišu podatke o postojećim repetitorima do 15. maja 2015. godine, a nakon toga da Registru prijavljuju sve promene na repetitorima u roku od 15 dana od nastanka promene.

Upis se vrši preko veb stranice http://fm-digital.yu1srs.org.rs/anketa

Ovo se odnosi na sve repetitore bez obzira na vlasnički status i da li poseduju važeću dozvolu za rad.

Na osnovu podataka iz Registra, FM-digital radna grupa će vršiti planiranje i koordinaciju postavljanja repetitora.

FM-digital radna grupa i Izvršni odbor SRS će davati stručnu i logističku pomoć za usaglašavanje sa propisima svih repetitora za koje je to potrebno.

Cilj je da se svi repetitori usklade sa propisima, da se regulišu problemi sa smetnjama i nedovoljnim pokrivanjem te da se ustanovi i održava potpuna i funkcionalna repetitorska mreža na celoj teritoriji Srbije.

Ažurne podatke o repetitorskoj mreži u Registru možete pogledati na http://fm-digital.yu1srs.org.rs/registar
Sačuvana