Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: FT-8900 RF SQL  (Pročitano 6166 puta)

yt9tp

• 3
FT-8900 RF SQL
« poslato: 04.12.2014. 12:37 »

Zna i neko čemu služi opcija RF SQL na FT-8900?

U uputstvu nema neko podrobnije objašnjenje osim da se time podešava RF squelč, što je savim očigledno iz naziva.

Međutim, podešavanje te opcije na uređaju ne pravi nikakvu razliku. Uređaj na prednjoj ploči ima ručno podešavanje skvelča i to radi isto bez obzira kako je podešena opcija RF SQL.

Pomislio sam da možda to određuje kako će raditi SQL izlaz na 5 pinskom mini din priključku, ali ni na to ne utiče.
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
Odg: FT-8900 RF SQL
« Odgovor #1 poslato: 05.12.2014. 12:06 »

Треба прочитати упутство за употребу....То је сквелч којим се подешава при ком нивоу (јачини) сигнала ће сквелч да одради!Значи може се подесити да све што је јаче од рецимо седам Ѕ јединица отвара сквелч а слабији га сигнали не отварају!Просто!
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

yt9tp

• 3
« Odgovor #2 poslato: 05.12.2014. 13:02 »

Koliko vidim, gore u poruci sam naveo da je uputstvo oskudno iz čega proističe da sam ga pročitao.
A i stvarno mi je neobično da ti misiš da ja ne znam čemu služi skvelč?

To što si opisao je standardna funckija skvelča, ali ovaj uređaj ima dva podešavanja skvelča, jedno je manuleno, klasičnim potenciometrom na prednjoj ploči a drugo koje se podešava u meniju za podešavanje uređaja.

Manuelni radi kao što je očekivano, a za ovo podešavanje u meniju mi nije jasno čemu služi, pogotovo što nisam primetio da ikako utiče na ponašanje skvelča na uređaju - kako god da ga podesim,, skvelč se otvara onako kako je podešeno manuelnom komandom na prednjoj ploči, kao da ovo podešavanje iz menija nema nikakvog uticaja.

U svakom slučaju, hvala na pokušaju pomoći.
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #3 poslato: 05.12.2014. 16:35 »

Док сам одмарао мало,погледао сам упутство на нету,и одмах нашао ово што сам написао...тачно тако написали Јапанци у пар реченица...ја ништа не мислим,али кажем-сквелч ради кад нестане шум као и увек,међутим,овде је Језу отишао даље па је везао сквелч и за /изгледа/ АРП чим сквелчом може да се дефинише ниво сигнала у ВФ-у при коме ће сквелч у НФ да одради....мени је после читања упутства то јасно,ако неком није,ја више не могу помоћи...Мени је намера била да помогнем,јер енглески говорим,читам и пишем,па сам помислио да је упутство нејасно,тешко за разумевање...
Sačuvana

yt9tp

• 3
« Odgovor #4 poslato: 05.12.2014. 20:21 »

Ima jedna kvaka koja nije navedena u uputstvu (ili je ja previdjam): da bi se opcija aktivirala manuelni skvelc mora da bude okrenut skroz desno.

Na uredjaju na kome probam to radi ali samo na levom primopredajniku. na desnom ne radi a
ja sam sve vreme probavao na desnom. Poslao sam info prijatelju koji ima FT8800 koji je u
sustini isti da proba da li kod njega radi na oba.

U svakom slucaju gane, hvala puno na lepim i drugarskim recima. Uvek je dobro videti da su radio-amateri tako spremni da pomognu.

Koji ti je pozivni znak, ako te sretnem negde na bandu da ti se i uživo zahvalim na nesebičnoj i drugarskoj pomoći?
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #5 poslato: 05.12.2014. 20:43 »

YU1SU,иначе можда треба да то меморишеше посебно за једну а посебно за другу страну или је то везано за банд...погледаћу кад стигнем па ћу ти одговорити...више ни станица нијњ шта је била,па тако и то...нови Ајкоми немају МФ степене,немају филтере,осим улазних кола ништа више није исто као што смо знали,тако и то...подрав
Sačuvana

yt9tp

• 3
« Odgovor #6 poslato: 06.12.2014. 16:07 »

Odvojene su opcije za levu i desnu stranu i radi na obe nego sam se ja zeznuo - nisam oba primopredajnika stavio na istu frekvenciju pa sam na jednom imao sta da merim a na drugom nisam.
Sačuvana