Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: pionir PRS 600 pomoc  (Pročitano 6077 puta)

a.goran

• 2
  • **
pionir PRS 600 pomoc
« poslato: 28.05.2009. 22:49 »

zamolio bih ako neko poseduje uputstvo za rucnu stanicu eiPionir prs600 da mi se javi na pp ili na mail.

unapred zahvalan

pozdrav Goran
Sačuvana

BPD

• Administrator
  • 4
    • Imejl
Odg: pionir PRS 600 pomoc
« Odgovor #1 poslato: 29.05.2009. 01:32 »

Fabricku brosuru za PRS-600 imas na http://www.eipionirukt.co.rs/Prospekti/SR/PRS-600.pdf. Nekakvo siromasno uputstvo koje su delili sa stanicama cu da skeniram i da ti posaljem mejlom. Ne ocekuj od toga mnogo. Ima svega desetak strana i samo najosnovnije podatke.

73! Branislav P. Davidovic
Sačuvana

Zoran E73S

• Gost
Odg: pionir PRS 600 pomoc
« Odgovor #2 poslato: 05.10.2009. 07:53 »

Pozdrav, kako kaže naš narod "nikad nije kasno"...
Upravo pročitak ovu poruku, nije bitno da li je aktuelna, ali moj post može biti od koristi drugima.
PRS600 sam imao priliku raditi u većem broju, stanica je rađena po licenci i za svoje vrijeme je bila solidna.
Za prepravku na amateski opseg, mislim na VHF 2m stanicu, potrebno je malo zezanja, ali se može uraditi.
Stanica podržava svega 10-tak MHz 2m opsega i potrebno joj je podešavati ulazna kola rx-a da bi imala dovoljnu osjetljivost na amaterskom dijelu opsega, mada će modeli koji su radili u opsegu 148-158 MHz donekle i moći raditi i bez podešavanja, ali...
Što se tiče softvera, kome bude trebao imam ga i nije problem da mu ga pošaljem mejlom, gratis, kao i šemu interfejsa za programiranje (ic max 232).
Pozdrav.
Zoran E73S
www.radioklub.org
Sačuvana