Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: roger beep za cb  (Pročitano 4790 puta)

shumeny

• Gost
roger beep za cb
« poslato: 13.10.2014. 19:44 »

da li neko mozda poseduje jednostavnu shemu roger beep-a ?

hteo bih da ga ugradim u cb stanicu...i interesuje me da li se vodovi gde se ubacuje RB moraju prekinuti pa izmedju ide RB ili se na njih samo doda RB

hvala unapred
Sačuvana

CB SIGMA

• 2
  • **
    • Imejl
Odg: roger beep za cb
« Odgovor #1 poslato: 21.10.2014. 16:01 »

73!
U principu najbolje je da se vodovi za PTT prekinu i da kompletno prebacivanje Rx/Tx ide preko RB sklopa.
Tada RB detektuje otpuštanje PTT tastera, drži PTT liniju za uređaj i pušta zvuk.  Obavezno je staviti rele da prekida PTT linije, kako se ne bi nešto pokvarilo unutar stanice.
Kod nekih uređaja se može staviti i elektronski, tranzistorski prekidač za PTT liniju.

Šema jednostavnog bipa može se naći kod CB President Grant i Jackson; RCI. RB oscilator na Grantu je RB je TR32, Jackson TR27, RCI Q33. U PDF-u se mogu naći na Netu.

Za jednog kolegu sam radio eksterni CB RB u kutiji (za Jackson-a), slika je u prilogu. Komplet je urađen sa mikrokontrolerom, nije baš najprostiji...
Tražio je da mikrofon ide na kutiju, a a izlaz se kablom priključuje na mikr. ulaz CB stanice. U stanici nije ništa rađeno.

Opis karakteristika sam prebacio sa sajta:

Custom made CB radio Beep Controller. Microcontroller generate sounds and control PTT function.

- 11 different beeps
 - 13.8 DCV power supply.
 - Memory is independent from power.

Nadam se da sam malo rasvetlio temu i problematiku.
Pozdrav, CB Sigma NS :)
« Poslednja izmena: 11.02.2016. 12:26 od strane Admin »
Sačuvana

shumeny

• Gost
Odg: roger beep za cb
« Odgovor #2 poslato: 20.04.2015. 09:26 »

da li postoji mogucnost da dobijem shemu ovog sklopa ako nije problem
Sačuvana