Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: rad na 144 mhz  (Pročitano 3933 puta)

ggoorraannbgd

• Gost
rad na 144 mhz
« poslato: 13.01.2014. 11:10 »

Pozdrav svim radio amaterima
skoro sam dobio radio stanicu za vhf tj 144 mhz i antenu diamond 2000. Sve dobro funkcioniše, uređaj je sa svim modovima. Na fm modu uvek ima nekog i uvek se uspostavi veza. Mene zanima telegrafija i ssb mod. Jednom sam na ssb uhvatio nekog mađara da priča a na cw bandu primam samo neki radio far na 14474 mhz i ništa više. Zanima me kada kreće aktivnost na cw i ssb modu na ovom bandu kao recimo na kratkim talasima, kada će biti gužve i veliki izbor uspostavljanja veze? Da li je sada u zimskom periodu to malo stavljeno po strani ili prilike to ne dozvoljavaju? Da li je leti i u proleće veća navala radio amatera na ovoj frekvenci?
73
Sačuvana

YU5DIM

• 2
  • **
    • Imejl
Odg: rad na 144 mhz
« Odgovor #1 poslato: 14.01.2014. 22:25 »

Pozdrav druze,sada ima slabo ili nikako aktivnosti na 144mhz takmicenja pocinju od marta pa sve do novembra meseca,tada ima dosta aktivnosti na ssb -delu banda,sto se tice ssb-a valjalo bih da nabavis neku horizontalno polarisanu usmerenu antenu,jer sa tom vertikalkom neces cuti polovinu stanica na ssb-u ona je dobra za FM,toliko od mene i sve najbolje u 2014-toj,yu5dim
Sačuvana