Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Motorola GM300 [programiranje]  (Pročitano 10022 puta)

Muholovski

• Gost
Motorola GM300 [programiranje]
« poslato: 06.03.2014. 18:54 »

Zdravo svima.

Ovo je moj prvi post na forumu i odma' se obraćam žalbenom odeljenju. Mada sam do sada sajt već duže vreme redovno pratio.
Naime, moj problem, odnosno problem moje radio stanice se sastoji u tome što nakon programiranja ne mogu da vršim predaju, ali imam prijem. Jednostavno mikrofon kao da nije priključen. I zvuk stanice je uvek na maksimumu, potenciometar ne reaguje. Ali kada u stanicu priključim programator, potenciometar reaguje je jačinu zvuka.
Sa istim programatorom sa već programirao GP300 i sve je proteklo bez problema.
Uspeo sam ja da isprogramiram i GM300, ali kažem u čemu je sada problem. Probao sam i sve stavke da vratim na default, ali nije bilo od pomoći.
Da vas čujem...
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
Odg: Motorola GM300 [programiranje]
« Odgovor #1 poslato: 09.03.2014. 21:40 »

GM300 има тример за ниво модулације па можда је смањена модулација ту на њему,јер се то не програмира?
А ово за потенциометар ми није јасно и не могу помоћи.Нађи неко упутство опширније па читај,има око Мотороле да се диплломира док човек уђе у све опције.Ја сам на њој имао проблема са референтном фреквенцијом и са излазним степеном пар пута па ми није требало да много читам,(хвала Богу),заиста уређај са милион опција...Срећно у сваком случају!
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

seid

• 4
    • Imejl
« Odgovor #2 poslato: 10.03.2014. 21:56 »

Gane je u pravu, čovjek može doktorirati na Motorolinim uređajima, jedan problem što se tiče oko programiranja je taj što bi svako da danas programira uređaje bez nekog predhodnog minimalnog znanja o primoredajnicima i samom programiranju, pa srljaju grlom u jagode.
Sačuvana

seid

• 4
    • Imejl
« Odgovor #3 poslato: 10.03.2014. 21:59 »

Zdravo svima.

Ovo je moj prvi post na forumu i odma' se obraćam žalbenom odeljenju. Mada sam do sada sajt već duže vreme redovno pratio.
Naime, moj problem, odnosno problem moje radio stanice se sastoji u tome što nakon programiranja ne mogu da vršim predaju, ali imam prijem. Jednostavno mikrofon kao da nije priključen. I zvuk stanice je uvek na maksimumu, potenciometar ne reaguje. Ali kada u stanicu priključim programator, potenciometar reaguje je jačinu zvuka.
Sa istim programatorom sa već programirao GP300 i sve je proteklo bez problema.
Uspeo sam ja da isprogramiram i GM300, ali kažem u čemu je sada problem. Probao sam i sve stavke da vratim na default, ali nije bilo od pomoći.
Da vas čujem...
koji program koristiš?

Sačuvana

Muholovski

• Gost
« Odgovor #4 poslato: 23.03.2014. 00:51 »

Za programiranje najčešće i najrađe koristim R04.00.00. Onda sam prebacio panel sa druge motorole gm300 i radi savršeno. A onaj panel koji ne registruje mikrofon i na kojem je ton pojačan do maksimuma koristim isključivo za programiranje. Ali on je radio savršeno dok ga prvi put nisam prikačio na interfejs. I čak štaviše, kada u taj pokvareni panel udenem kabl od programatora, potenciometar reaguje na jačinu tona.
Sačuvana

seid

• 4
    • Imejl
« Odgovor #5 poslato: 25.03.2014. 19:06 »

Za programiranje najčešće i najrađe koristim R04.00.00. Onda sam prebacio panel sa druge motorole gm300 i radi savršeno. A onaj panel koji ne registruje mikrofon i na kojem je ton pojačan do maksimuma koristim isključivo za programiranje. Ali on je radio savršeno dok ga prvi put nisam prikačio na interfejs. I čak štaviše, kada u taj pokvareni panel udenem kabl od programatora, potenciometar reaguje na jačinu tona.
probaj ovdje, imaš program u windowsu je. Odličan je
Sačuvana

Muholovski

• Gost
« Odgovor #6 poslato: 29.03.2014. 23:27 »

A gde to ovde, kad nisi ostavio link...
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #7 poslato: 01.04.2014. 14:55 »

Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

Muholovski

• Gost
« Odgovor #8 poslato: 02.04.2014. 22:57 »

Hvala, već sam upućen u ovaj sajt, kao i u HR.
Sačuvana

elektro94

• 2
  • **
« Odgovor #9 poslato: 09.01.2018. 01:39 »

Pozdrav. Da li je neko probao programiranje GM300 na windows 7 (sa DosBox) i konvertorom USB-to-Serial? Napravio sam programator po semi http://www.g0hwc.com/images/motorola_programming_gm300.jpg ali nikako da uspostavim komunikaciju sa uredjajam (#2 no acknowledge) i nw mogu da utvrdim da li je problem u ploci ili na strani softvera.

Unapred hvala...73
Sačuvana

Smudjarak

• 1
  • *
    • Imejl
« Odgovor #10 poslato: 29.04.2021. 04:58 »

Zdravo svima na forumu. Posto sam novi clan a vidim da se nije pisalo dugo o ovoj temi, ja imam jedno pitanje za servisere Motorole. Da li neko moze da mi pomogne oko programiranja ili kloniranja Motorole gm338, gm339 i 7850pro? Hvala unapred.
Sačuvana