Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Tržim šemu za RP-4  (Pročitano 4692 puta)

9a3hp

• Gost
Tržim šemu za RP-4
« poslato: 24.06.2011. 22:24 »

Imam RP-4  kratkotalasni prijemnik, e sad  ipak se razlikuje od  primopredajnika PD-8    iako izvana  jako sliče.
Posebno me zanima  napajanje za RP-4    , sada se služim žicama u kaseti koje su išle na bateriju. Nabavio sam original konektor  pa me zanima kako sve može da se napaja strujom  RP-4    ?
Neki kažu da ima u sebi ugrađen ispravljač. Nebih da ga raskupusam ili spalim,  žao mi ga da otvaram  i diram.

Ako neko ima šemu  za  RP-4  unapred hvala.

9A3HP     Zoran
Sačuvana

josip

• 3
    • Imejl
Odg: Tržim šemu za RP-4
« Odgovor #1 poslato: 27.06.2011. 08:40 »

RP-4 ima u sebi ugrađen ispravljač za napajanje iz gradske mreže 220V/50 Hz. Kad se izvadi iz kutije vidljivo su označeni svi priključci na konektoru i ne može se pogriješiti kod spajanja, bilo za mrežno napajanje bilo za napajanje iz akumulatora.
Sačuvana

9a3hp

• Gost
« Odgovor #2 poslato: 27.06.2011. 14:09 »

Imam ja i kabel original sa konektorom  koji ide u utičnicu za  napajanje  sa desne strane, ali je kabel  original  za akumlatorski rad  , tako  tvornički ima zalemljene žice  a na drugom  kraju štipaljke  za  akumulator.

Kad se skine kaseta  za bateriju  unutra ima  veliki keramički konektor  na prijemniku i odgovarajući na  u kaseti.
Jel možda 220V/50Hz   spojeno ipak na onaj desno konektor  ali različiti pinovi  u konektoru?

Želm  raditi što manje zahvata   na samom prijemniku. I iskoristiti   original  njegove mogućnosti.  Meni služi  za prijem digitala i tu je nenadmašan po stabilnosti  na frekvenciji a to je bitno u digitalnom modu za  prijem vrlo slabih signala. 
Ako može šema spajanja    220V  da njegov ispravljač bude  u funkciji.
Hvala.
Sačuvana

9a3ddg

• Gost
« Odgovor #3 poslato: 05.07.2011. 20:29 »

Bok Zorane, ja ti imam originalnu knjigu sa shemama...javi mi se na mail.
Sačuvana