Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Kineske radiostanice  (Pročitano 77178 puta)

YU1TTN

• Gost
Odg: Kineske radiostanice
« Odgovor #30 poslato: 13.01.2013. 19:59 »

Koliko para toliko i muzike ;D

Inače ta tonska identifikacija nema veze sa Select 5 standardima. Običan DTMF.

73,
Filip YU1TTN
Sačuvana

Filip

• Gost
« Odgovor #31 poslato: 13.01.2013. 21:12 »

Pa da... Ali ovaj uredjaj svira za sve pare  ;D

Inace, ima dosta i kineskih uredjaja koji podrzavaju 2tone i 5tone pozivanje...
Sačuvana

YU1TTN

• Gost
« Odgovor #32 poslato: 05.02.2013. 16:48 »

Drugar ima Baofeng UV-5R već 1.5 mesec.

Koristio ga je par dana u decembru i od tada pa do pre 3 dana mu je stajao u kutiji.
Ponovo je počeo da koristi uređaj, i primetio je da nema prijema ni na VHF ni na UHF, pa ni na radio-difuznom području.
Od juče stanica uopšte neće ni da se upali. Nema nikakve signalizacije na ekranu.
Baterija se uredno puno, i ispravna je.

Da li je neko naleteo na sličan problem?

73,
Filip YU1TTN
Sačuvana

soha

• Gost
« Odgovor #33 poslato: 26.12.2013. 11:56 »

pozdrav

ja sam naruchivo i platio paypalom.sve je uredno stiglo za 25 dana
Sačuvana

ELEKTROPIONIR

• Gost
« Odgovor #34 poslato: 27.01.2014. 11:05 »

Evo jedan koristan sajt za korisnike BAOFENG uredjaja.

www.miklor.com

Sačuvana

vrlorad011

• Gost
« Odgovor #35 poslato: 06.05.2014. 18:15 »

Da li neko moze da mi da precizno uputstvo kako da na stanici baofeng UV-5R aktiviram identifikaciju svog pozivnog znaka. Tacnije poenta je da dispecar u centru vidi moj pozivni znak koji se sastoji iz tri numericka karaktera.
Sačuvana

YT1PRM

• 4
  • BOG VAM POMOGAO
    • www.elektricar.eu
    • Imejl
« Odgovor #36 poslato: 12.05.2014. 17:04 »

baofeng i jos neki modeli nemaju fabricku mogucnost da su kompaktibilni sa indetifikacijom u dispecerskim centrima kod taxista i drugih , znaci nemaju svoj ID broj pomoci 5tonac ccir ili mdc vec se moze nahnadno ugraditi plocica sa ID brojem , ili ima drugih modela kineskih radiostanica odredjeni modeli wouxuna , odredjeni modeli puxinga , i zonton odredjeni modeli ali ne i 999g vec n88
Sačuvana
73! to YT1PRM

ELEKTROPIONIR

• Gost
« Odgovor #37 poslato: 10.09.2014. 22:03 »

Ima li neko ovaj Wouxun KG-UV8D? Kakvi su utisci? Vredi li 100e vise samo zbog trobojnog veceg displeja i kros band repetitora?
Sačuvana

YT1PRM

• 4
  • BOG VAM POMOGAO
    • www.elektricar.eu
    • Imejl
« Odgovor #38 poslato: 15.09.2014. 07:56 »

ful duplex je dok se prica na jednoj frekvenciji na jednom bandu na drugoj moze da se prati slusa prijem isto vremeno , kros band , malo je uopste prijem gluvlji nego li kod drugih stanica , baterijja slabo traje , i malo plicu digitalnu modulaciju ima
Sačuvana
73! to YT1PRM

seid

• 4
    • Imejl
« Odgovor #39 poslato: 15.09.2014. 21:53 »

Duže vremena koristim Baofeng uv5r, kod mene i još jednog kolege je pukla ili se raskinula gumena tipka kojom se pali i gasi lama ili. Koristio sam bateriju od 3800mah kao i dužu antenu sve je bilo ok, prije par dana Baofeng je dožio nesreću odletio je u par komada. Baterija skroz riknula, na Baofengu samo spale naljepnice " BAOFENG" kao i oklop oko displeja koji je pri popravi uređaja legao na svoje mjesto. Za one novce uređaj je OK.
Sačuvana

Goxx

• Gost
« Odgovor #40 poslato: 20.08.2015. 17:29 »

Evo ovako da dodam nesto kao prvo kod poplava da su svi ljudi cekali da poloze ispit ne bi bilo toliko poziva u pomoc,Ok nije svako kao nas predsednik pa za 15 dana zavrsi fakultet ima i nas glupih mnogo sta cemo,ja sam bukvalno sve Boafeng stanice imao,5UVR+plus,82,777s, I BF-UVB2PLUS NJU IMAM 15 dana 8W snage jako lepo odradjena baterija 4800mha a tanka,posto radim ,Detektivske usluge,Stanica nikad dosta,do pre ove mi B5 i 5UVR+plus(namerno plus znak,jer 5UVR JE PLASTIKA,A +i plus napisano je pola pola ali mnogo jaca)Sa vidikovca sam ja i npr 5uvr +plus i Motorolu GM-380 sam nosio,do skoro pocetka Barica sam se cuo klot znaci stanica stanica bez dodatnih antena,ova od 8w sto sam sada uzeo je model za 2015 i stvarno je odradjena vrhunski ,posto i u Lov idem idealna sa baterijom od 4800mha domet u sumi bez sada brda izmedju do 10km smo racunali i na 10km se culi kristalno jasno dok ,druga dva druga sa woxunima placenim 150€ su imali smetnje sustanje,ko lovi zna koliko je to lose,tako da bi ja svakom ovu od 8w preporucijo ,ja imam i magnetnu antenu malu onu,bas malu,kod taxista nekih mozete videti 15 cm u visinu ,e kad zakacim na nju i po gradu mi skace domet za 2 Km u najgorim uslovima ,inace meni je u Auxom na Medaku ja mislim tako se zove ,uzeo sam Antenu za Krov zgrade tonozac i spustio kablom do mog stana ,sada sa drugarom u zemun polju cujemo se kristalno jasno,sa mora dosaao sada ,u Stavrosu bili malo dete a blizu,a sestra i zet u Asprovalti sada to morskim putem ima mozda nekih 7-8km mi smo se culi kao na 10m da stojimo i toliko je na moru Pmr prekrcan ,da sam srecan bio sto 8w ima opciju safe conversation i niko vam ne upada jer 5 w 99%Koristi tako da 8W tu pokaze misice uradjena je stvarno fenomenalno tanka ,jaka,i Diamond 701 Pemdrek Antena ide uz nju ,Sa njom dobijate skoro km,jer je njena mala antena jos ,ja po gradu sam na obe Baby Antene stavljao prakticne i culi se uvek tako,da lopovima ne dajemo da nas deru za roming ovako pricajite ljudi do mile volje, A IZVINI KO JE DAO POREDJENJE ,KAO DA VOZIS AUTO BEZ DOZVOLE,MISLIM .....KOGA TI UGROZAVAS,DA NECES CUTI NEKU DRZAVNU TAJNU,OPUSTI SE ,PRODATA I ZEMLJA I DRZAVA A NAS SU DALI UMESTO KUSURA
« Poslednja izmena: 11.02.2016. 12:30 od strane Admin »
Sačuvana

yt9tp

• 3
« Odgovor #41 poslato: 04.09.2015. 09:45 »

Evo ovako da dodam nesto kao prvo kod poplava da su svi ljudi cekali da poloze ispit ne bi bilo toliko poziva u pomoc

A ne bi bilo ni tolikolažnih poziv au poć da su svi imali licence i bili obučeni za rad u vanrednim okolnostima.

Citat
A IZVINI KO JE DAO POREDJENJE ,KAO DA VOZIS AUTO BEZ DOZVOLE,MISLIM .....KOGA TI UGROZAVAS,DA NECES CUTI NEKU DRZAVNU TAJNU,OPUSTI SE ,PRODATA I ZEMLJA I DRZAVA A NAS SU DALI UMESTO KUSURA

Hvala bogu pa je u civilizovanom svetu ipak vazno da se postuju propisi,a propisi koji se odnose na radio-veze su morali da se u na medjuanrdnom nivou jer drugacije ne bi moglo da se obezbedi da se rayne radio-sluzbe ne ometaju.

E sad sto ti ne znas i ne razumes to je tvoj problem, ali ti ne daje pravo da korsitis radio-stanicu bez dozole. Ako tako radis onda ti postajes problem drugima i to se da regulisati.
Sačuvana

Goxx

• Gost
« Odgovor #42 poslato: 04.09.2015. 21:46 »

Kao prvo bavim se poslom gde mi nije potrebna dozvola za radio stanicu,kao drugo treba ljudima omoguciti da koriste CB stanice bar kad se pozivas na regulative,kao 3 i pored toga nasa agencija koristi profistanice ali smo ostali na PMR kanalima ja samo kazem da je po tvom bilo u Obrenovcu,ykrupnju,bi 5 ljudi posedovali stanice kao za vreme Tita,olaksajite ljudima dajite CB uredjaje kao svuda u svetu svako bez dozvole moze kupiti i koristi.
Sačuvana

YU3ZZ

• Gost
« Odgovor #43 poslato: 13.10.2015. 08:16 »

Samo info za korisnike, kupce kineskih stanica tipa BF-666, BF-777, BF-888 i slicne. Svi koji prodaju te stanice pisu da su stanice 5W, sto ne odgovara istini. Na nekim od tih stanica cak i pise 5 W ali ispred imaju jos neke oznake na koje niko ne obraca paznju. Radi se o cistom marketinskom triku proizvodjaca, da ne kazem prevari. Merenjem stanica pokazuje oko 2 W maksimalne snage (zavisno od dela opsega gde se vrsi merenje), sto je i logicno s obzirom da su baterije na 3,7 v.
Nisam imao priliku da vrsim merenje na BF-A5 koji ima bateriju na 7,4 v, mada mislim da je situacija slicna, uz ogradu da nisam vrsio merenje na njima.
Znaci obratite paznju. Ako vas zadovoljava 2 W (sto je u principu dovoljno) tada nabavljajte. Ali mislim da nije korektno od strane ljudi koji ih prodaju da pisu ono sto pise na kutiji ili uredjaju. I na tarabi pise svasta....
Sačuvana

gorancha

• Gost
« Odgovor #44 poslato: 02.11.2015. 11:28 »

Kao prvo bavim se poslom gde mi nije potrebna dozvola za radio stanicu,kao drugo treba ljudima omoguciti da koriste CB stanice bar kad se pozivas na regulative,kao 3 i pored toga nasa agencija koristi profistanice ali smo ostali na PMR kanalima ja samo kazem da je po tvom bilo u Obrenovcu,ykrupnju,bi 5 ljudi posedovali stanice kao za vreme Tita,olaksajite ljudima dajite CB uredjaje kao svuda u svetu svako bez dozvole moze kupiti i koristi.
Goxx, kao prvo, i kao drugo, i kao trece, nisi u pravu, ali lepo je to sto si pokusao da podelis svoja iskustva o upotrebljivosti kineskih stanica. To je jedina lepa namera, a za sve ostalo, potrazi neki drugi sajt, gde su teme koje si naceo - dobrodosle.
Pozdrav,
gorancha
Sačuvana