Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Kineske radiostanice  (Pročitano 77180 puta)

ELEKTROPIONIR

• Gost
Odg: Kineske radiostanice
« Odgovor #15 poslato: 12.04.2012. 18:37 »

Treba otprilike 15 dana da stigne a placam im PAYPAL-om.
Sačuvana

Kamenni

• Gost
« Odgovor #16 poslato: 12.04.2012. 23:22 »

Moze li paypal iz Srbije?
Sačuvana

ELEKTROPIONIR

• Gost
« Odgovor #17 poslato: 13.04.2012. 07:23 »

Koliko ja znam PAYPAL nije jos uveden kod nas ali uz par ideja moze nesto da se skarabudzi.
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #18 poslato: 13.04.2012. 07:33 »

Само колико процената од цене изађе то буџење ако није проблем да се каже?
  О хармоницима:Ако неки предајник емитује хармонике сваки их пријемник чује као регуларан сигнал!
Ако пријемник чује и оно чега на опсегу нема,онда је кривац или неко нежељено мешање или недовољно филтрирање фреквенције локалног осцилатора-што је чешћи случај!Немојте мислити да само кинески уређаји чују оно што није у пријемном опсегу,то чују сви токци,скенери,сви минијатурни пријемниици...Идеја дела је код конструктора-да симетрићне фреквенције падну у опсег накоме нема много сигнала,па корисник то не види.Иначе кад га ставите на сигнал генератор видећете да сви они заиста свашта чују.
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

ELEKTROPIONIR

• Gost
« Odgovor #19 poslato: 13.04.2012. 15:03 »

Ja te harmonike cujem samo na baofeng uv-3r,kada ukljucim skener ili firmiranu stanicu na istoj frekvenciji to se ne cuje.Kad spojim baofeng na spoljnu antenu onda je sve to jos gore.Uglavnom necu vise da kupujem kineske stanice a probao sam ih dosta jer sam ih kupovao nove,vise se iznerviram nego sto ih koristim a nisu vredne toga.
Sačuvana

a.goran

• 2
  • **
« Odgovor #20 poslato: 13.04.2012. 20:04 »

Treba otprilike 15 dana da stigne a placam im PAYPAL-om.

a kako stoje stvari sa carinom....
Sačuvana

ELEKTROPIONIR

• Gost
« Odgovor #21 poslato: 13.04.2012. 21:37 »

Do 50e se ne placa carina.
Sačuvana

a.goran

• 2
  • **
« Odgovor #22 poslato: 13.04.2012. 22:59 »

znaci ako "skarabudzim" neko placanje pay palom... na porucenu vrednost ispod 50 evrona nema carine :)
Sačuvana

ELEKTROPIONIR

• Gost
« Odgovor #23 poslato: 14.04.2012. 10:06 »

Ja dosad nisam placao carinu do 50e vrednosti.
Sačuvana

Dushan

• Gost
« Odgovor #24 poslato: 18.05.2012. 17:38 »

Pozz,vidim komentarisete kineske stanice,pa me zanima mogu li one da se registruju kod ratela posto sam cuo da zezaju.  ???
Sačuvana

YT1PRM

• 4
  • BOG VAM POMOGAO
    • www.elektricar.eu
    • Imejl
« Odgovor #25 poslato: 26.08.2012. 22:07 »

evo stigla mi je prva tura baofenga uv5r i mogu reci da sam prezadovoljan osetljivoscu prijemnika znaci dobar prijem ko da stvarno ima DSP u sebi  ima dopsta opcija u meniju pa i 2ton i 5ton ani indetifikaciju i selekt poziv  sve je ocena 10 samo mi se ne svidja njegov dizajn  te ostre grube izbocine i ivice inace za razliku od baofenga uv3r ovo je stvarno radiostanica nema kasnjenja izmedju prijema i predaje nema ona zadrska da uredjaj po otputanju tastera bude gluf ovo ima cak i podesavanje zadrske u meniju sve u svemu dobio sam ga prvi utisci odlican prodajem ih po ceni od 65eu  za detalje na tel 066002212 ili na sajtu www.yt1prm.elektricar.eu
Sačuvana
73! to YT1PRM

ELEKTROPIONIR

• Gost
« Odgovor #26 poslato: 02.09.2012. 22:21 »

Evo ima i ovaj model...TYT TH-UVF9. Ima dot matrix displej i deluje mi da nije losiji od ostalih uredjaja. Videcemo utiske kad ga neko nabavi posto je cena povoljna. Evo i karakteristike na linku ispod.

http://www.409shop.com/409shop_product.php?id=108153
Sačuvana

E78DVP

• Gost
« Odgovor #27 poslato: 18.09.2012. 22:05 »

Pozdrav svima.
Ja se susrecem sa kineskim stanicama jos od 2006 godine. Tada sam po prvi put preko interneta nabavio QUANSHENG TG-K2. Za tadasnje pojmove nov uredjaj sa cijenom od 100 maraka je bio pravo iznenadjenje. Naravno cim sam ga dobio, ponesto me je iznenadilo prijatno a ponesto i neprijatno. Dakle vec po izgledu dalo se primjetiti da se ne radi o ozbiljnoj spravi, ali je za tadasnje vrijeme opravdavao svoju cijenu. Imao je dobru antenu, snagu 5W (izmjerio sam) i solidnu osjetljivost. Medjutim, bilo je i dosta elemenata kineske brljivosti. Nisam mogao da mu podesim SQL, i DTMF nije imao tonove, samo je mogla da se ukucava frekvenija i da se zadaju komande. Uredjaj se pri punoj snazi prilicno malo grijao za razliku od Alinka DJF1 koji pri 5W nisam smio duze od jedne minute da drzim u predaji. Tada sam po prvi put primjetio da uredjaj ima i S-Metar ali koji ne radi. Za razliku od starih amaterskih radio stanica, imao je i CTCSS i DCS i mogucnost podesavanja frekventnog pomaka po zelji. Sve u svemu, za pocetak nije bio los za svoju cijenu ali sam ga prodao nakon sto sam ga izgustirao. Ovaj uredjaj i danas kosta oko 60$ i za danasnje pojmove vise ne vrijedi ni tih para.

Moj drugi kineski uredjaj je prvi kineski duobander, barem koji sam ja vidio i to WOUXUN KG-UV1P. Prvo sam se iznenadio kada sam vidio da duobander kosta 150$, da bi zatim pao na 105 kada sam ga i narucio. Prvi utisak je takodje bio dobar za svoju cijenu ali je bilo i mana. Takodje mu S-metar nije radio a kasnije sam primjetio da trosi bateriju cak i kad je iskljucen. Mozda se radilo o fabrickoj gresci samo kod tog uredjaja a mozda je cijela serija takva. Dopalo mi se sto moze da hvata i radio difuziju a da pored toga prijemnik dezura na zeljenoj frekvenciji i odmah hvata signal koji se pojavi. Uredjaj ima i korak 6,25kHz, pa sam mu odmah programirao i frekvencije PMR446, kao i frekvencije americkog GMRS/FRS sistema (462-467MHz), i sve amaterske frekvencije.

Zatim sam primjetio novi duobander, prije godinu dana a radilo se o FDC FD-880. Naprasno sam prodao WOUXUNa da bih narucio ovaj a kostao je 89$. Kada sam ga dobio, isprva sam se odusevio, ali vrlo brzo moja radost je isparila. Uredjaj ima slicne mogucnosti kao i WOUXUN, stim da ima izvod za napajanje pa se puni kao mobilni telefon. Ima dobru bateriju od 1600mAh, sto mi se dopalo. Medjutim, uocio sam problem, u vidu cudnih prekida na VHF opsegu koji su najslicniji prekidima uslijed slabog signala koji nastaju recimo tokom kretanja. ALi problem je bio sto su se ti prekidi desavali u mjestu i pri full signalu. Dugo sam pratio ovu pojavu i pokusavao da utvrdim bilo koju logicnu pojavu koja uzrokuje ove prekide i nisam uspio. Mislio sam da uglavnom ispada kada se javi neko premodulisan ali nije tako. Ovi prekidi su se desavali precesto i bilo je to naprosto frustrirajuce. Cesto se desavalo da  uslijed prekida u trajanju od 1 sekunde ili malo vise ne cujem cijelu jednu rijec pa i vise. Takodje je imao problem kasnjenja prijemnika nakon zavrsetka predaje. Shvatio sam da se ovi prblemi "popravljaju" hitnom prodajom. Interesantno da se navedeni prekidi ne desavaju kada ga koristim preko naseg lokalnog UHF repetitora a ni to ne znam zasto. Barem se tu moze koristiti. Dao sam ga za smijesno male pare i nadam se da ce novog vlasnika barem na UHF posluziti kako treba. U svakom slucaju ne kupujte FD-880, jer cete se pokajati.

Moj treci uredjaj je baofeng UV3. Koji me je odusevio malim dimenzijama, niskom cijenom i prilicno dobrom upotrebljivoscu za lokalni rad. Nije mi se medjutim dopalo sto je preglasan cak i kada je utisan na minimum. Prodao sam ga i zamijenio za noviji model UV3 PLUS. Dobio sam uredjaj istih karakteristika samo mehanicki mnogo jaci, koji trpi padove za 1 sprata na beton kao i gazenje automobilom. Medjutim za kratko vrijeme mi je prolupao displej i sve na displeju je pocelo da treperi, pa sam se i njega morao rijesiti. Nemojte se zalijeteti na kupovinu  UV3 PLUS.

Najzad moj najnoviji uredjaj koji sam nabavio prije nepun mjesec je BAOFENG UV-5, koji bih po odnosu cijene, kvaliteta i mogucnosti svrstao u svjetski vrh. Naime, definitivno je svojom cijenom potukao sve ostale uredjaje. Ne zelim reci da se radi o najboljem uredjaju ali kada uporedimo sve ostalo, lako je zakljuciti da za cijenu od 40E ne treba ocekivati nista vise od toga koliko taj uredjaj daje. Pocetni utisci su prilicno dobri, da ne ureknem jer je isti jos uvijek na probi pa cemo vidjeti. Valjda nece prolupati. Moze sve sto mogu i drugi i vrlo je cvrst. Baterija je 1800mAh a dodatni poen za baofeng je nova baterija od 3600mAH koja se nesto duza i zbog specificnog dizajna samog uredjaja, moze da se montira na isti. Ovo drugi uredjaji nece moci postici bez naknadne izmjene spoljnog dizajna. Preporucujem ovaj uredjaj, i mislim da se necete pokajati, mada cete mu naci mane ako ste imalo iskusan radioamater.

Ukratko>
Dobre strane kineza (duobandera)> niska cijena, dobra baterija, solidna antena, male dimenzije i masa, osjetljiv prijemnik, mehanicki kvalitet izrade je sve bolji, mogu se upariti sa bilo kojim uredjajima iz VHF UHF opsega - dakle univerzalan radio uredjaj. Takodje je lako nabaviti nova kucista i ostale elemente podlozne mehanickom ostecenju uslijed eksploatacije, sto se ne moze reci za markirane sprave.

Lose strane kineza> S-metar uglavnom ne pokazuje stvarni nivo signala, sporo skeniraju frekvencije, vjerovatno losija selektivnost u poredjenju sa poznatim amaterskim spravama, imaju drugaciji sistem podesavanja i memorisanja nepoznat cak i za radioamatere i obicno nemaju slicnosti sa poznatim amaterskim uredjajima, vrlo stura uputstva koja ne obuhvataju ni 50% onoga sto bi trebalo pa ih je bolje programirati preko racunara (kada znate koristiti kenwood, snaci cete se i sa Yaesu i sa ICOM uredjajem, ali svo to vase znanje pada u vodu kada uzmete kineski uredjaj - potrebno je da se naviknete na ovu promjenu i tek onda nema problema).

Da zakljucim,
Ja sam radioamater vec 24 godine, i tvrdim da svaki iole ozbiljan amater treba da ima barem jedan dobar amaterski uredjaj (razumije se KENWOOD, ICOM ili YAESU i slicno). A ovi kineski uredjaji su zaista odlicni pomocni radio uredjaji. Dakle za slucaj da vam treba jos koji uredjaj, mislim da nemate nikakav razlog da se izlazete velikim troskovima za dva ili tri brendirana uredjaja, kada kinezi mogu posluziti svrsi za znatno manje novca. I na kraju, zar nije manja tuga ako izgubite uredjaj od 50tak evra ili ako izgubite uredjaj slicnih karakteristika a 5 puta skuplji.

Pajo

« Poslednja izmena: 24.09.2012. 10:02 od strane E78DVP »
Sačuvana

Neca 011

• Gost
« Odgovor #28 poslato: 16.11.2012. 16:32 »

Godinu dana koristim ZONTON 999 G uredjaj me je odusevio.baterija extra drzi,prijem_predaja su odlicni takodje je dosta lak za rukovanje ..sve u svemu za te pare nema mane.
Sačuvana

Filip

• Gost
« Odgovor #29 poslato: 03.01.2013. 17:58 »

...pa i 2ton i 5ton ani indetifikaciju...

Kako se podesava ovo za 5tone identifikaciju?

UV-5R je sasvim solidan uredjaj, samo sto svaka verzija softvera ima po neki bug. Npr, kod starijih verzija softvera, zvuk ne moze skroz da se utisa. Novije verzije softera nemaju taj, ali imaju problem sa squelchom na VHF-u, sto u kombinaciji sa glupavim pozadinskim osveljenjem moze da bude jako iritantno...  >:(
Sačuvana