Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Potrebna pomoc oko popravke radiouredjaja Yaesu FT-480R  (Pročitano 10438 puta)

e75lju

• 3
    • Imejl

u urejdjaja je sipravna prijem i predjaj samo sto se nemogu mijenjat frekfencije , kad upaslim uredjaj stoji 146Mhz i nis vise nece ni na kolut da se mijenja ni na mikrofonu .
« Poslednja izmena: 26.02.2012. 04:53 od strane Admin »
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
Odg: Potrebna pomoc oko popravke radiouredjaja Yaesu FT-480R
« Odgovor #1 poslato: 17.02.2012. 19:42 »

Обично је то ПЛЛ коло,то је типична грешка за Вучка.Провери ипак напоне на колу пре коначног закључка,ја имам ПЛЛ кола за њега,али прво провере све напоне у линији за промену фреквенције,погледај у шеми...
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #2 poslato: 17.02.2012. 23:47 »

Ok hvala velika provjerit cu sve pa u vam javit .

pozdrav
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #3 poslato: 19.02.2012. 19:31 »

Evo pogledao sam sve i PLL kontorl unit i PLL unit nez vise sta da gledam pregledavo sam napone i djelujumi ok .
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #4 poslato: 21.02.2012. 17:27 »

Још ово,дали уређај иде на предају,и дали је нормалан напон на ТП3012?
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #5 poslato: 22.02.2012. 00:14 »

Uredjaj ide u predaju i to na !47Mhz tu samo i stoji nemoze se promijenut , a napon na toj tački je 3,07V .
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #6 poslato: 23.02.2012. 10:47 »

Пошто иде на предају значи да ло детектор није,ова мерна тачка је у реду...Ја бих типовао на процесор за ПЛЛ ,он често страда код Вучка,мада,нормално немогуће је на даљину рећи да је баш то сто посто!Али,тај процесор је веома чест квар код тог уређаја!Згодно би било имати уређај са кога може да се позајми и проба,јер се не леми...
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #7 poslato: 25.02.2012. 19:28 »

Aha ma lako bi ja to ali u mene je sve polemljeno znaci procesor je zalemljen za stampu a koliko kostaju procesor za vucka  ??
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #8 poslato: 25.02.2012. 22:16 »

Сачекај до сутра увече,мислим да имам цео предњи панел за њега,давно нисам поправљао вучка,колико се сећам то коло је на подножју,чудило би ме да сам заборавио,мада ...стари се полако!
Sačuvana

e75lju

• 3
    • Imejl
« Odgovor #9 poslato: 26.02.2012. 00:49 »

Ok nema problema sacekat cu .
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #10 poslato: 26.02.2012. 09:37 »

Није залемљено на плочу већ стоји у подножју,добро сам мислио,видљиво је и у сервисној документацији,обележено је са Q4001,имам га проверио сам,још стоји у кесици како је стигло из швабије!Пиши ми на мел за остало,да се не буни администратор!
Sačuvana

Home75

• 1
  • *
    • Imejl
« Odgovor #11 poslato: 07.08.2018. 14:20 »

Pozdrav,
Treba mi pomoc. Naime, prilikom ukljucenja uredjaja FT-480R cuje se jaki, tupi zvuk u zvucniku. Kako da ga eliminisem?
« Poslednja izmena: 07.08.2018. 14:38 od strane Home75 »
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #12 poslato: 17.08.2018. 10:21 »

Поздрав,
Па једини начин је да се одклони квар...нема другог...какво питање такав и одговор,јер,можда чак и хиљаду разлога може до тога да доведе...Уз ризик да неког и наљутим,мада ми то није намера,морам да кажем:Било који трансивер,није пегла или усисивач,већ је веома компликован уређај,веома добро треба знати из којих се степена састоји,како они раде,па тек онда било шта питати.И познаваци наиђи понекад на проблем наизглед не решив,онда добро дође помоћ људи са више искуства али и тад буде тешко...Тај уређај има преко хиљаду делова,како испитати део по део?Нема шансе,чак би и да се редом скидају ради пробе уређај вероватно био уништен.Без познавања степена тарнсивера,начина на који функционишу нема смисла "бркати" по уређају...Сви који и поправљају радио уређаје не воле кад им дође од аматера уређај.Обично су врло стари,врло мало вреде на тржишту,а потребно им је посветити доста времена,и кад се сабере уложено време и могућност наплате поправке-не исплати се уопште.Ако било шта пробате сами,сервисна упутства постоје на нету,па ако разумете шему има смисла да покушавате.Мада,остаје и  тад питање подешавања због непостојања инструмената,па једино што остаје је да се икако натера да ради,а подешвање свести само на она могућа обичним волтметром....
Sačuvana

Home75

• 1
  • *
    • Imejl
« Odgovor #13 poslato: 20.08.2018. 13:38 »

Hvala za komentar na pitanje. Pitanje ko pitanje...uvijek moze imati i drugaciju formu. Mislio sam, prije svega, da je neko vec imao isti ili,eventiualno, slican problem. 73!
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #14 poslato: 22.08.2018. 17:12 »

Код њега често страда ЦПУ...зато је на подножју то бар ја мислим,е сад,да ли је и у овом случају тешко је рећи...На овом форуму је мало људи који се баве техником на том нивоу,мада нису ретки случајеви да се тоталан аматер расправља и професионалцима чак и дели лекције.Тако да професионалци се углавном склањају и избегавају дискусије...нема сврхе,доста их је који после једне отворене станице постају научници,и са њим је немогуће разговарати...Прво погледати да ли је улоковала синтеза,лако се проверава има у сервисном упутству,ако није ето трага али је немогуће рећи шта је,тада погледати да ли ради референца,има ли колока,и оно што је већ проблем-да ли је за ЦПУ напајање чисто,не би смело да буде рипла више од 0,2 Волта....Ако је синтеза улокована,онда кренути од детектора,али требао би сигнал генератор па остаје да се провери инструментом само шта може,па по МФ редом до миксера...ту је негде нешто,само што ово и није неки савет ако не може да испоштује процедура...поздрав!
Sačuvana