Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: II klasa radio telegrafista  (Pročitano 12072 puta)

Bubo

• Gost
II klasa radio telegrafista
« poslato: 01.09.2011. 22:32 »

Polozio u Kumanovu februara 87 septembarska klasa.Imao sam  odlicne drugove, a nas petorica smo te godine bili prvaci III Armiske oblasti i prvi u Beogradu na searmiskom takmicenju.Nas Radio-klub ex. YU5FAL je dobio nov ICOM  IC745 .Od staresina najvise je s nama radio stariji vodnik Stanimirov,a veliku pomoc je pruzio i Mome.Od klase najblizi sam bio sa Zukic Suadom iz Zenice,koi je bio apsolutni prvak u CW.Tu su bili i Cvetkovic Nenad iz Vlasotinaca,Hrusko Alija,Citakovic Milorad.Prosao sam sve od 100-ke,400-ke i 1000-ku.Posebno bih voleo cuti sta je sa Suadom,ako ga neko poznaje i zna nesto o njemu!Dan danas povremeno kucam pesaka i otprilike sam na nivou 80-90 otvorenog teksta.Nemam uslova za rad na opsezima, a kod mene nema radio-kluba,na zalost...
« Poslednja izmena: 01.09.2011. 22:35 od strane Bubo »
Sačuvana

lakimk

• 1
  • *
    • Imejl
Odg: II klasa radio telegrafista
« Odgovor #1 poslato: 05.02.2021. 08:40 »

Pozdrav iz Skopja... Polozio u avgustu 1987 godine za II klasu radio-telgrafista i teleprinterista, posle nekoliko meseci vezbanja, u kasarni Bubanjski heroji (gde sam ranije bio na obuci do marta 1987). Mnogo mi je pomogao st. vodnik D. Tadic (na Bubnju), a takodje zahvalan sam i majoru Stevanovicu (komandanta bataljona veze) u kasarni na Komrenu, gde sam radio na odrzavanju radio-telegrafske veze izmedju Niske armijske oblasti (Jabuka) sa SSNO-om u Beogradu (Bosut)... ako ima neko iz moje klase i kasarne neka pise... jos jednom pozdrav svim vezistima JNA...
Sačuvana