Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: pomoc oko rucne radio stanice kenwood tk 3188  (Pročitano 6514 puta)

bracam

• Gost
pomoc oko rucne radio stanice kenwood tk 3188
« poslato: 06.06.2011. 12:55 »

Ima li neko iskustva sa kenwood tk 3188 rucnom radio stanicom?
Naime radi se o tome da ne mogu da isprogramiram tj da umemorisem kanale.Po uputstvu se podesava  sa tasterom "MOIN" ali tog tastera nema.Pa ako se neko slucajno susreo sa ovakvom stanicom i ima neko iskustvo,bio bih veoma zahvalan kad bi to podelio samnom.
Unapred zahvalan..
Sačuvana

YT1PRM

• 4
  • BOG VAM POMOGAO
    • www.elektricar.eu
    • Imejl
Odg: pomoc oko rucne radio stanice kenwood tk 3188
« Odgovor #1 poslato: 07.06.2011. 19:32 »

te stanice sam ja imao nekad u prodaji inace to nije original kenwood vec kopja neke stanice samo joj je nadenuto ime kenwood a ni taj model ne postoji ,izbacio sam ih jer su imale lose baterije nisu mogle da se formiraju i malu snagu nema dtmf i nije nesto osetljiv prijemnik  e ali se ne secam kako se memorise problem tih stanica je sto nemaju nikakv meni sve se ulazi u kroz neku kombinaciju vise tastera a niste ne pise na displeju de si usao tako da sam presatao da ih prodajem ,pa sam se prebacio iskljucivo na kvalitetniju robu de mozes videti na sledecem linku www.elektricar.eu/yt1prm
« Poslednja izmena: 07.06.2011. 19:34 od strane YT1PRM »
Sačuvana
73! to YT1PRM

bracam

• Gost
« Odgovor #2 poslato: 09.06.2011. 08:34 »

Pronasao sam kako se programira.Ispod tastera ptt ima taster za "monitor". Prilikom ukljucivanja treba pritisnuti taj taster i kursor na gore i tad prelazi u rezim za programiranje.A inace uputstvo koje ide uz njega je vecim delom pogresno.tj koraci su pogresno opisani.Sto se tice modela nasao sam samo na jednom ruskom sajtu o radio stanici i nista vise.
U svakom slucaju hvala na pomoci.
Sačuvana

YU1TTN

• Gost
« Odgovor #3 poslato: 15.06.2011. 03:39 »

Užasan uređaj, a još užasnija dokumentacija.. Žalosno, ali je tako..
Čim vidim da za neki uređaj nema dovoljno dokumentacije, zaobilazim ga u širokom krugu.. Znaš kako se kaže - nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari  :)
Ako ti je potreban kabl za programiranje istih preko računara javi se.

73,
Filip YU1TTN
Sačuvana