Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: dobri običaji na stranici sa malim oglasima  (Pročitano 12033 puta)

RoRa

• 4
    • Imejl
dobri običaji na stranici sa malim oglasima
« poslato: 06.03.2011. 15:26 »

U civilizovanom svetu postoje ustaljeni običaji kada je reč o navođenju cene onoga što je predmet prodaje:
- ako vlasnik ima čvrstu nameru da nešto proda ali nama jasnu predstavu o ceni onda u red sa cenom upisuje reči: najpovoljnija ponuda. Obaveza je i prodati najpovoljnijem ponudjaču a ne posle kraćeg vremena ponovo oglašavati prodaju onoga čto je već nudjeno.
- ako vlasnik želi da nešto proda ali ne i ispod neke cene onda u red sa cenom upisuje reči: minimalna cena XX RSD ili Eura. Kupac je onaj koji ponudi i plati najveću cenu.
- ako vlasnik ne želi da se cenjka ili otvara internu licitaciju onda u red sa cenom upisuje reči: fiksno XX RSD ili Eura.
Kupac je onaj koji se prvi javi i plati.
Oglasi bez naznačene cene su najobičniji BEZOBRAZLUK i ZAMAJAVANJE potencijalnih kupaca. Da je sreće vlasnici sajta bi takve oglase odmah po postavljanju i brisali.
Na kraju, o nezaobilaznim i uvek prisutnim prevarantima i smutljivcima neki drugi put.
Sačuvana

yt7ta

• 2
  • **
Odg: dobri običaji na stranici sa malim oglasima
« Odgovor #1 poslato: 11.03.2011. 11:11 »

Meni su stvarno bez veze ovi oglasi u kojima prodavac ne navede cenu, mislim, neću ja da mu nudim koliko želim da platim ?! Opet se svodi da zoveš ili pitaš pa on treba da da cenu. Tako da se slažem da su oglasi bez istaknute cene neozbiljni i samo služe za reklamiranje šta to neko ima a možda i želi da proda. Takođe i fotke sa rigpix-a i ostalih sajtova ne uzimam ozbiljno, ako neko hoće da proda nešto, neka slika taj uređaj da vidimo u kakvom je stanju.
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #2 poslato: 11.03.2011. 20:41 »

SVakako nije lose navesti cenu,mada ako je zamena u pitanju onda se podrazumeva da ce neko ponuditi nesto u zamenu,jer je tesko predvideti sta ce i u kakvom stanju biti ponudjeno u zamenu pa je malo duza prepiska prosto neophodna.Ali,posto ovo nije sajt na kome se prodaja obavlja putem licitacije,onda nema mesta za "najbolju ponudu" a pogotovu nema mesta za obaveznu prodaju po "postignutoj ceni",cak i na aukcijskim sajtovima ne postoji svuda obaveza da se predmet aukcije mora prodati za postignutu cenu!Ako za nesto stavim cenu,smesno mi je kad dobijem mel tipa "...a jel moze za toliko i toliko...",ne odgovaram na te mejlove,ali zakljucujem da i ako je cena jasno navedena,navalentni ljudi ipak teraju po svome...Licno,mislim da je najveci problem sto stanje u kome je predmet prodaje, retko bude onakvo kakvo je u oglasu navedeno.
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

Cane

• Gost
« Odgovor #3 poslato: 07.04.2011. 13:55 »

Zna li neko sta o Draganu iz "Nisa" koji je navodno u Austriji i salje uredjaje za Srbijiu po narudzbini??Ja imam vrlo neobicno iskustvo gde mi je on navodno poslao VX8 za 370e novu ali nisam uspeo da se nadjem sa njegovim prijateljom po kojem je poslao.Cekao sam do 3 sata u noc da se covek javi a receno je oko 12 pa sam na kraju zaspao.Sutradan na telefonu propusten poziv u 5:15 ujutro.Ja ga nazovem on mi kaze da nije mogao pre pa da ce se javitu sutra u noc pre nego sto krene nazad da se nadjemo na autoputu.Nikada me nije nazvao i uredjaj se navodno vratio u Austriju.Posle toga opet mi salje preko prijatelja ali opet ista stvar,nismo uspeli da se nadjemo jer je sve bilo zavejano snegom pa je on rekao da ce mi poslati iz Nisa pouzecem i da ne dolazim na autoput jer je jako lose vreme.Ja sam posle toga otisao na put i vratio se posle 4 dana,kontaktirao opet Dragana da vidim sta je sa VX8 ali se gospodin naljutio.Pa ko koga ovde vuce za nos,ja koji sam dve noci ostajao budan do 3-4 u ujutro,zvao u Austriju nekoliko puta,cekao uredjaj ili on koji ga nije usporucio u dogovoreno vreme??A lepo su me neki pojedinci upozorili na njega!Ja cak mislim da on od toga nema nista!Nisam nikada cuo od nekog da je nesto kupio od njega.
« Poslednja izmena: 07.04.2011. 13:57 od strane Cane »
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #4 poslato: 13.04.2011. 09:00 »

Niko nije pomenuo nesto sto bi trebalo da se podrazumeva a svakako spada u dobre manire prilikom trgovine,a to je postovanje rokova i datih obecanja.Povod da ovo napisem dao mi je Milan YT1PRM ako ne gresim!Naime,obecana roba nije stigla na vreme,bez obzira na cvrsta uveravanja.Izgleda da nasi trgovci trguju robom koja je jos u fabrici,ili ko zna vec gde,a posle...znate onaj vic:Sastanak je sest,cekaj me do sedam, a ako me osam nema u devet idi kuci!
Imao sam ugovoreno nesto da uradim,ljudi me cekali,oslonio sa na "dobre obicaje prilikom trgovine" i ...izvisio i ja moj klijent sto je gore,jer nece mozda ni sutra doci!A zbog zurbe sam pristao da robu platim i skuplje nego sto inace mogu da je nabavim!
  Mislim da u DOBRE OBICAJE svakako spada da se nudi roba koja se i poseduje,a ne fiktivna roba,jer blizu pameti je da ako je kupac pristao da je plati po trazenoj ceni,onda robu treba i da dobije u roku,jer i on ima neke svoje rokove i obaveze koje treba da ispostuje,pa je dovodjenje kupca u zabludu ovakve vrste najblaze receno nepristojno,a od poslovnosti tu nema ni P!
Sačuvana

YT1PRM

• 4
  • BOG VAM POMOGAO
    • www.elektricar.eu
    • Imejl
« Odgovor #5 poslato: 14.04.2011. 08:01 »

gane sto se tice antena magnetnih ja sam vam rekao da ih nemam na lageru vec treba da stignu ja robu iz kine ne kupujem preko puta u prodavnici pa da moze da stigne sutra kad god je to vama hitno ,sto se tice cene magnetne antene i sa kablom od 5m i konektorom komplet antena od samo 25e ako vam se zurilo,i imali negde jeftinije sto to niste tamo kupili i realizovali da vam ne propada ugovoreni posao  :-X
Sačuvana
73! to YT1PRM

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #6 poslato: 15.04.2011. 10:40 »

Odgovo za YT1PRM:
JESTE rekli da ih nemate,ALI ste isto garantovali da STIZU u subotu i da se u ponedeljak salju!
Molim bez zamene teza!!!!!!AKo smo kod dobrih obicaja,onda bi uputno bilo i ne dovoditi kupca u zabludu u pogleda dana isporuke robe!Dakle,ne govorim o tome dali sam ili nisam obavesten da robe ima,vec o tome da na dan kad za koji ste TVRDILI da ce roba stici ona NIJE NI POSLA!
  Za moje poslove ne brinite,kako vidim imate dovoljno problema i sa svojim!Dugo sam ja u ovim vodama,neka neozbiljnost moze d aporemeti jedan dan i nista vise...
Sačuvana

4n7rn

• Gost
« Odgovor #7 poslato: 16.04.2011. 12:32 »

U civilizovanom svetu postoje ustaljeni običaji kada je reč o navođenju cene onoga što je predmet prodaje:
- ako vlasnik ima čvrstu nameru da nešto proda ali nama jasnu predstavu o ceni onda u red sa cenom upisuje reči: najpovoljnija ponuda. Obaveza je i prodati najpovoljnijem ponudjaču a ne posle kraćeg vremena ponovo oglašavati prodaju onoga čto je već nudjeno.
- ako vlasnik želi da nešto proda ali ne i ispod neke cene onda u red sa cenom upisuje reči: minimalna cena XX RSD ili Eura. Kupac je onaj koji ponudi i plati najveću cenu.
- ako vlasnik ne želi da se cenjka ili otvara internu licitaciju onda u red sa cenom upisuje reči: fiksno XX RSD ili Eura.
Oglasi bez naznačene cene su najobičniji BEZOBRAZLUK i ZAMAJAVANJE potencijalnih kupaca. Da je sreće vlasnici sajta bi takve oglase odmah po postavljanju i brisali.
Na kraju, o nezaobilaznim i uvek prisutnim prevarantima i smutljivcima neki drugi put.

Требало би да буде правило да без цене нема продаје ! Тамо је Лимундо па коме је до бизниса нек лицитира и зарађује свој "насушни" на другом месту а не на аматерској муци. Јел да је мука мука је.Прво набавка неких ствари делова из увоза ,за које неки трговци траже и до 100%. Тако се морамо задовољити оним што нам је понуда,најчешће   огласи на  РАДИСТА  супер и форум ,који пратим одкада га има ал сам се тек данас регистровао .Овде има свега нарочито аматера из старих дана,хуманих и људи који хоће да продају а не да зарађују на туђој потреби и муци.Бизнис бих лично  искључио.За то постоји други начин ,а не неко испитивање на Радисти продајем то и то,а онда та ствар се може набавити за дан или већ.

Админе ! Будите енергични и инсистирајте на ценама објеката за продају,и по цену не објављивања огласа !

Хвала. 4Н7РН  73. qru qrt
« Poslednja izmena: 16.04.2011. 12:41 od strane 4n7rn »
Sačuvana

Cane

• Gost
« Odgovor #8 poslato: 17.04.2011. 20:50 »

Требало би да буде правило да без цене нема продаје ! Тамо је Лимундо па коме је до бизниса нек лицитира и зарађује свој "насушни" на другом месту а не на аматерској муци. Јел да је мука мука је.Прво набавка неких ствари делова из увоза ,за које неки трговци траже и до 100%. Тако се морамо задовољити оним што нам је понуда,најчешће   огласи на  РАДИСТА  супер и форум ,који пратим одкада га има ал сам се тек данас регистровао .Овде има свега нарочито аматера из старих дана,хуманих и људи који хоће да продају а не да зарађују на туђој потреби и муци.Бизнис бих лично  искључио.За то постоји други начин ,а не неко испитивање на Радисти продајем то и то,а онда та ствар се може набавити за дан или већ.

Админе ! Будите енергични и инсистирајте на ценама објеката за продају,и по цену не објављивања огласа !

Хвала. 4Н7РН  73. qru qrt
U potpunosti se slazem.Oglasi treba da postoje na ovakvom mestu da bi ljudi lakse dolazili do onog sto zele ali obavezno navesti cenu jer zaista nije u redu da se primenjuju svrcerske fore tipa prodavac ce proceniti koliko koga moze da brebne sa cenom.Ja to nazivam bezobrazlukom!U svakom slucaju ce svi prodavci u koliko se uvede pravilo obavezne cene i dalje oglasavati na RADISTA portalu, u to sam 100% siguran!
Sačuvana

Admin

• Administrator
  • 3
    • Radista
    • Imejl
Izvinjenje Milovanović Goranu
« Odgovor #9 poslato: 10.11.2011. 19:34 »

Administrator ovog foruma se izvinjava Goranu Milovanoviću iz Niša što sam dopustio objavljivanje imena i adrese imenovanog bez njegovog dopuštenja u  tekstu člana ovog foruma pod pseudononimom "RoRa" u ovoj temi 13.03.2011. godine.

Član foruma RoRa u navedenom tekstu javno navodi nedokazane informacije o nedoličnom ponašanju Gorana Milovanovića prilikom prodaje trofejnog uređaja RUT-1 putem Radista malih oglasa od strane gospodina Milovanovića.

Zbog ovog propusta administratora Radista foruma povređeno je dostojanstvo i čast Milovanović Gorana iz Niša i zbog toga mu se javno izvinjavam
Sačuvana
Glavni Administrator Foruma