Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: All PIC prog (Programator za Microchip PIC kola)  (Pročitano 5861 puta)

tesla017

  • Gost
All PIC prog (Programator za Microchip PIC kola)
« poslato: 03.05.2010. 23:19 »


Poštovanje svima koliko vas ima...

Evo kao shto vidite ja sam nov na forumu ovo je moj drugi post. Naime želim da vam predstavim još jedan projekat koji u današnjem vremenu Microchip-a igra veoma bitnu ulogu u većem broju radionica. Radi se o programatoru koji je sagradio jedan naš kolega elektronićar. Definitivno je bolje rešenje od vecine programatora koji se mogu pronaći na internetu (JDM, Ponyprog), a ipak nema mnogo elemenata i nije toliko skupa izgradnja istog.

Ovaj projekat se moze čak i gotov naručiti od samog autora preko njegovog sajta mada se može izraditi i u kucnoj varijanti. Ja sam lično i iskreno kupio gotov PCB i samo nalemio elemente koje sam već imao. Veći deo samog programatora čine IC socket-i koji su nalemljeni i u koje se stavljaju PIC-evi i epromi.

Da ne duzim vise evo sajta autora: http://www.yuelektro.com/

a evo i zip-a sa svim što je potrebno za gradnju istog: http://www.yuelektro.com/allpic.zip

Ja prilažem još nacrt pločice koju je odradio jedan naših kolega sindja1204. U priloženom RAR fajlu ispod  se nalazi i PDF i Eagle fajl. PDF nacrt pločice je spreman da se tehnikom prenosa tonera direkno pegla na bakar stim što morate da, kada štampate iz Acrobat Reader-a kada kliknete print postaviti PAGE SCALING TO: NONE jer ukoliko ostane po defaultu ploćica ce ispasti manja i neće se uklopiti IC Socket-i.
« Poslednja izmena: 11.02.2016. 14:44 od strane Admin »
Sačuvana

tesla017

  • Gost
Odg: All PIC prog (Programator za Microchip PIC kola)
« Odgovor #1 poslato: 12.05.2010. 14:08 »

Izvinjavam se svima shto se oduzilo postavljanje slika gotovog uredjaja ali nisam imao vremena i imao sam dobrih razloga :( . Evo obecanih slika i za sve buduce graditelje ovog programatora savetujem da izvade nepotrebne pinove IC socket-a zbog kasnijeg laksheg stavljanja i vadjenja PIC-eva i eproom-a.

Srdacan pozdrav svima...
« Poslednja izmena: 11.02.2016. 13:13 od strane Admin »
Sačuvana