Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Digitalni multimetri - MASTECH MY64  (Pročitano 28409 puta)

Djole

• Administrator
  • 2
    • BgSajt - Web Design
    • Imejl
Digitalni multimetri - MASTECH MY64
« poslato: 07.08.2010. 07:49 »

Otvaram temu o jeftinim digitalnim unierima sa ciljem da čitaoci foruma razmene iskustva i iznesu svoje mišljenje o njima, kako bi početnici u elektronici imali neki putokaz pri kupovini svog instrumenta. Ovde ne bi trebalo "potezati" instrumente renomirani proizvođača. Njihov kvalitet je svima dobro poznat.

Opisao bih digitalni multimetar koji ja koristim. Radi se o modelu MY64 kineske firme Mastech. Iako kineska po meni pravi dosta kvalitetne instrumente za male pare. Navedeni model košta oko 20 eura. Robusne je konstrukcije sa velikim 3 1/2 displejom za prikaz rezultata merenja. Kućište je zaštićeno sa gumenom navlakom, a proizvođač tvrdi da je konstrukcija anti-shock. Meri: struju, napon, otpor, kapacitivnost, frekvenciju, temperaturu. Poseduje još: tester dioda, tranzistora, prekida. Napaja se sa jednom 9V baterijom.

Detaljne karakteristike ovog digitalnog unimera možete pogledati u PDF upustvu u prilogu.
« Poslednja izmena: 08.08.2010. 07:52 od strane Djole »
Sačuvana
Webmaster sajta Radista
Zoran Đorđević - Đole

Peca013

• Gost
Odg: Digitalni multimetri - MASTECH MY64
« Odgovor #1 poslato: 12.10.2011. 19:09 »

Ovaj instrument MY64 sam imao pre nekoliko godina i odlicno me sluzio, crkao je na opsegu DC 1000v, merio sam na televizoru, napon na ekranu za G2 bio je 550v- sprzio se instument, samo dodirom pipalice, zalepio je 1 i vise se nije povratio, inace je dosta tacan i dobar.

Sada bih vam opisao instrument koji nikako nemojte kupovati!
Oznaka DT9208A taj instrument generalno laze i pokazuje sve pogresno! Pokusao sam da podesim trimerom i dobio tacnost samo na jednom opsegu za DC20v ali sve ostalo vise ne pokazuje realno, kad mislim pod realnim mislim na tacnost od 0,5v ali to se nije moglo postici, instrument je kupljen na pijaci, zapakovan ne koriscen i ima ih zadnjih 2-3 godine i nisu nikakvog kvaliteta na pogled izgledaju mocno. Postoje isti ovakvi modeli sa crvenim pecatom na levoj strani ali ovaj to nema, mora da je kopija i ne radi auto off.
Evo slika tog instrumenta.
« Poslednja izmena: 12.10.2011. 19:15 od strane Peca013 »
Sačuvana

Peca013

• Gost
« Odgovor #2 poslato: 12.10.2011. 19:19 »

Evo jedan ne ocekivano dobar instrument, mozda mislite da nije dobar, ali tu sam se i ja presao takvim misljenjem! Uporedio sam ga Meteks-ovim M-3630 skoro identicno pokazuje ovaj DT830B cena je nekih 300din. :)
Na zalost i ovaj instrument ima manu, nema pistalicu koju cesto koristim kad ne zelim da gledam pokazivanje...
« Poslednja izmena: 12.10.2011. 19:47 od strane Peca013 »
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #3 poslato: 12.10.2011. 20:26 »

Инструмент треба да је тачан,ако он не ваља ништа добро са њим не може ни да се уради.Ако нема четири цифре бар-мој савет је не купуј!Мада поштујем и ону народну "сваки ћуран има свој план"-----
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

Peca013

• Gost
« Odgovor #4 poslato: 13.10.2011. 20:03 »

Gledajmo realno pre 30 i vise godina, meni je bio dovoljan unimer 45 nisam trazio bolji. Cevni voltmetar nisam mogao ni da sanjam, mada bih voleo vise njega da imam nego ove nove...
Ne vidim razlog za 4 cifre, to je toliko retko da zatreba, napon od 10,25v ili napon od 1,258v, ne verujem da ce mi ikad trebati cetvrta cifra?
Ove 3,5 cifre je realno a 4 nepotrebno.  10,255v i 1,2585v :) uzas!
Moze i 4 cifre ali kao sto kazes, treba da bude tacan, onda dzabe i te 4 ako pokaze drugu cifru koja nije tacna, sa leve strane druga cifra, ta je bitnija.
Sačuvana

seid

• 4
    • Imejl
« Odgovor #5 poslato: 18.01.2013. 18:13 »

Ja sam sebi naručio ovaj DT830B Digital LCD, vidjet ćemo kako će se pokazati.
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #6 poslato: 21.01.2016. 10:46 »

MASTECH MS8268------Што каже Горчило "...ОООООООООО,ништа културније и више софистицирано у ове крајеве стизало није..."...Шалу на страну,сад сам установио да није у стању да испита ЛЕД диоду....лепота!Дође ми да га треснем о патос и тражим други!ФЛУК је скуп али и као такав није за нас,он је више оријентисан за јаку струју,враћам се на стари добро WAVETEK DM23XT...и ако има много година и даље ради,сад дефинитивно од ових нових не знам који бих препоручио ни за себе....а не шета ми се један инструмент из просторије у просторију нити са стола на сто...испада да ово "високо учено и софистицирано" само може правац у канту...обичне диоде са сигурношћу ни један не може да испита осим оних аналогних са казаљком...не треба он мени да мери влажност ваздуха,фреквенцију и месечеве мене,нека буде нормалан инструмент са којим знам да оно што читам представља оно што заиста постоји!Поздрав!
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

9a3hp

• Gost
« Odgovor #7 poslato: 19.04.2016. 09:08 »

Digitalni multimetri su dobri ali ja imam neki divljaner no name, koji ima polozaj za testiranje dioda i tu umjesto ispod 1V  i jako ogranicene struje, na tom polozaju ima 3V i 50mA (zato na tom polozaju guta baterije ali mjeri diode a LED svijetle). Na tom polozaju mjeri do 200oma iako ima vec 200oma polozaj ali sa jako malim naponom ispod 0.7V garant. Prekidace i kontakte releja takodjer ispravno mjeri jer u omskom podrucju cesto pokaze da kontakti nevaljaju.
Dobro nije neki super skup ali radi pouzdano. Ima i posebni prikljucak za istosmjernu do 10A.
Uz ispitivanje tranzistora meni dobar.
Davno sam imao UNIMER3 ali kad sam ga dobio original baterije vise nisu bile u proizvodnji pa sam morao lemiti po 2 baterije 1.5V.
Sačuvana