Napredna pretraga  

Vesti:

Autor Tema: Kineske lemilice - Šta mislite o ovim lemilicama?  (Pročitano 47408 puta)

Djole

• Administrator
  • 2
    • BgSajt - Web Design
    • Imejl
Kineske lemilice - Šta mislite o ovim lemilicama?
« poslato: 18.04.2010. 10:51 »

Na tržištu se mogu kupiti lemne stanice (lemilice sa regulacijom temperature) kineske proizvodnje. Nabrojao bih samo neke modele koje sam pogledao u prodavnicama:

- ZD-99 kopija weller-ove hobi lemilice WLC 100 (Regulacija temperature triakom, 220V, snaga 48W), cena oko 1.400.- dinara

- SMA050 i SMA051 kopija Solomon lemilica  (Regulacija temperature - termo par 150 do 420 stepeni, napon grejanja 24V snaga 48W, kod SMA051 displej koji pokazuje temperaturu) cena oko 4.500.- dinara i 5.800.- dinara

- ZD-937 (Regulacija temperature - termo par od. LCD displej. Potpuno digitalna. Napon grejanja 24V snaga 48W), cena oko 4.500.- dinara

- CT-936CL i CT-936CD kopija Solomon lemilica (Regolucija temperature - termo par. Indikacija temperature bar-graf displej odnosno LCD displej. Napon na grejaču 24V snaga oko 50W) cena oko 3.500.- dinara i 4.200.- dinara

Mislim, bar po teničkim specifikacijama i vizuelnim pregledom, da ove lemilice mogu odlično poslužiti za amaterske potrebe, posebno mladim ljudima koji počinju sa elektronikom. Što se tiče cene - jeftine su. Kakav im je kvalitet? Da li imate kakva iskustva sa ovim lemilicama?

« Poslednja izmena: 21.04.2010. 17:51 od strane Djole »
Sačuvana
Webmaster sajta Radista
Zoran Đorđević - Đole

Kliza

• 3
Odg: Šta mislite o ovim lemilicama (kineske lemilice)?
« Odgovor #1 poslato: 18.04.2010. 13:37 »

Imam u radionici CT-936CL,mislim da nisu lose, mozda im je malo slabiji vrh, ali smatram da za pocetnike moze da zadovolji, njihove potrebe. Samo je vazno da bude vise pocetnika.
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
Odg: Šta mislite o ovim lemilicama (kineske lemilice)?
« Odgovor #2 poslato: 18.04.2010. 20:36 »

Не изгледају лоше,још ако постоји широк избор врхова онда су довољно добре за већину примена.Чуо сам да кинеске нису нешто најбоље избалансиране за електростатски осетљиве компоненте па ту можда треба бити мало опрезан нормално ако је ово тачно,јер и ја сам само чуо ,нисам је тестирао.Лично мислим да је најбољи јапански HAKKO (то користим) а није лош ни WELER.
Sačuvana
Електронски уређаји раде на бели дим,кад дим из њих изађе - онда више не раде!

Djole

• Administrator
  • 2
    • BgSajt - Web Design
    • Imejl
Odg: Kineske lemilice - Šta mislite o ovim lemilicama?
« Odgovor #3 poslato: 19.04.2010. 13:17 »

Evo i šeme regulacije temperature triakom kod lemilice Weller WLC-100. Ova šema se može praktično iskoristiti za kontrolu temperature štap lemilice na 220V (40-60W).
« Poslednja izmena: 21.04.2010. 17:52 od strane Djole »
Sačuvana
Webmaster sajta Radista
Zoran Đorđević - Đole

yu7tf

• Gost
« Odgovor #4 poslato: 27.04.2010. 18:39 »

Ja imam ZD-937 vec par meseci i vrlo sam zadovoljan kako radi. Preporucio bih je u svakom slucaju svakom ko nema neke posebne zahteve za rad .

Sačuvana

Dushan

• Gost
« Odgovor #5 poslato: 06.08.2010. 12:15 »

Pozdrav drustvo,a gde mogu kupiti ZD-937 i kako se krecu cene? ;)
Sačuvana

Peca013

• Gost
« Odgovor #6 poslato: 12.10.2011. 19:37 »

Evo jedna ali vredna lemilica koja mi radi vec 1,5 godinu, svaki dan je ukljucena bar 4 sata a ponekad i zaboravim da je iskljucim, znaci dobra ali ona od 30W. Cena 500din. i ne menja se vec duze vreme, kupljena na novom buvljaku u Pancevu.
Ista ovakava lemilica od 40W ima nesto manji otpor i dosta se pregreva, preporucljivo je ubaciti jednu diodu 1N4007 redno grejacu...
Sačuvana

Peca013

• Gost
« Odgovor #7 poslato: 19.12.2011. 22:55 »

Evo jedan video za lemilicu koja radi na infra crveno zracenje.
Zanima me bezbednost u radu koliko je opasna po pitanju zdravlja?
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #8 poslato: 17.01.2012. 10:46 »

Ово ниј елемилица ПЕЦО него бренер,овај кува пали и жари све унаоколо,боље да је ставио на ринглу од шпорета!Постоје и такве лемилице,само су за СМД компоненте,Кинези коштају отприлике око 500 евра,видео сам то али ја је сам немам,дивна ствар,имају сочива да фокусираш зрак на део који те занима а да около ништа не грејеш,изванредно....Ко има посла за њу-права ствар,али су добре баш скупе!За здравље је опасна колико и обична ако се држи за грејач!Мислим да нема оправдања за куповину,зато што сва та потрошачка електроника постаје тако јефтина да се поправка не исплати,а много пута су и компоненте проблем,било њихова расположивост на тржишту,било могућност набавке.Можда се исплати за некога ко ради врло скупе ствари,а да има могућност да набави материјал...Овако за сад,по овим ценама (да не помињемо и наш џеп) нема шансе!
Sačuvana

Peca013

• Gost
« Odgovor #9 poslato: 17.01.2012. 17:48 »

Da bude jasnije, snimak sa mobilnog telefona je lemilica koja ima cenu preko 400eu! ona predhodna zuta, tacno je da pali i zari ali nesto vise para ja licno ne dajem, meni je dovoljna zuta od 30W stvarno traje a kosta 5eu.
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #10 poslato: 17.01.2012. 19:27 »

Нешто много еврића за бренер...Има да видиш на нету са сочивима за фокусирање већ од 350 евра нај јефтиније,али са ограниченим фокусом,а за праве треба бар 500 евра!
Sačuvana

Peca013

• Gost
« Odgovor #11 poslato: 17.01.2012. 21:10 »

Pa nije to brener ne koristi plin ni grejac, vec je infra crveno usmereno zracenje!
Vecina kamera nema dovoljno jak filter da bih snimio bas usmereni laserskog izgleda, zato ti se cini da je brener.
« Poslednja izmena: 17.01.2012. 21:13 od strane Peca013 »
Sačuvana

gane

• 5
    • Imejl
« Odgovor #12 poslato: 17.01.2012. 21:44 »

Изгледа као да је рефлектро од ФАП-а,можда је лош снимак,не знам!Од светла се плоча не види а део још мање па зато!Радио сам неко време као сервисер за једну америчку фирму и био сам презадовољан лемилицом на ваздух,мада не данашњом класичном дуваљком,постојале су боље неке где сам радио.Могао сам коло СМД са рецимо 120 пинова њоме да скинем и ако сам се зезнуо у процени назад да га вратим без д ага оштетим.Мислим да и ова треба да може то да уради,с тим што је и прецизнија кад се лепо фокусира,јер све што је на ваздух,греје већу површину од потребне...
Sačuvana

Peca013

• Gost
« Odgovor #13 poslato: 18.01.2012. 01:38 »

Da sam snimio pod maskom za varenje tacno bi se video ostar trag, ovako na brzinu kod komsije sam snimio telefonom, nisam bas 100% siguran u bezbednosti po pitanju zdravlja.
Moj komsija dok radi sa njom koristi neke naocare specificne za infracrveno zracenje, mada mislim da je sve oko njega ne zasticeno! Mislim da se ovim moze raditi maksimalno 2 godine i mortales adios, sto znaci u proseku 2 sata popravlja graficke ploce za kompjutere, koristi sito sa kuglicama od kalaja, neki flux za lemnjenje ima i na vruc vazduh, mada mi se to nesto ne dopada, predhodno stavi plocu na nekih 130 stepeni pa je onda tek radi.
E dzaba ulozen novac kad posle zdravlje nikad nece povratiti, mozda ni starost ne doceka zbog ovoga, para od ovog posla je sitna, isparavanje je sigurno od olova i nikom nije dobro donelo! ! ! 
« Poslednja izmena: 18.01.2012. 01:39 od strane Peca013 »
Sačuvana

seid

• 4
    • Imejl
« Odgovor #14 poslato: 12.09.2014. 21:35 »

Evo i šeme regulacije temperature triakom kod lemilice Weller WLC-100. Ova šema se može praktično iskoristiti za kontrolu temperature štap lemilice na 220V (40-60W).
gdje je ovdje ulaz 220V na pločici?
Sačuvana