Napredna pretraga  

Vesti:

Stranice: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 poslato: 14.08.2017. 14:09 
Započeo 9a4na - Poslednja poruka od strane YU5DIM
Koliko se secam kt uredjaj ..Kozara,, mislim da Zeljko yu7fa ima takav u radnom stanju.

 92 
 poslato: 14.08.2017. 10:54 
Započeo 9a4na - Poslednja poruka od strane 9a4na
Pozdrav svima,
Jeli netko prepozanje o kojem se uređaju radi?
Unaprijed zahvaljujem.
73
9a4na

 93 
 poslato: 12.08.2017. 18:56 
Započeo Aca - Poslednja poruka od strane gane
За Београђане је бензин три или више пута скупљи него за остали део Србије,то сам прво видео кад сам дошао...ако и пожелим да нешто купим онда одем лично!Мала је Србија ништа није далеко...имам доста вишка не знам како да продам мада се нешто и не трудим...једном ме један човек питао да мало спустим цену јер треба да дође па за пут да га "спомогнем",смешно...питао сам га кад крене да купи ципеле или фрижидер да ли му "помажу" око путних трошкова,пријатељу,теби треба,ти желиш да купиш,ако хоћеш дођи,ако нећеш опет лепо,ниси дужан да купиш,ја сам још мање дужан да ти плаћам пут и нема проблема,јадан би ми живот био кад бих зависио од радио аматера.Ипак је ово хоби и људи све мање могу да издвоје за хоби,а са друге стране спремнији сам да по нешто растурим за делове него да продам у бесцење,или нек стоји,"леба" не тражи...

 94 
 poslato: 12.08.2017. 12:32 
Započeo Aca - Poslednja poruka od strane RoRa
Постао сам опрезнији. Купујем лично углавном у Београду и околини. Ван Београда купујем искључиво северније од Саве и Дунава. Нисам због тога сретан али јесам мирнији.

 95 
 poslato: 11.08.2017. 23:15 
Započeo Aca - Poslednja poruka od strane gane
Zato se  prelazi na kupujemprodajem...vec se vecina oglasa nalazi paralelno i tamo...

 96 
 poslato: 11.08.2017. 22:42 
Započeo Aca - Poslednja poruka od strane RoRa
Својевремено на сајту Радиста безочно ме преварио лиценцирани радио-аматер из околине Зајечара. На сајту Радиста објавио сам немушто обавештење које је опстало уобичајених 30 дана. Дрску превару сам пријавио Савезу радио-аматера Србије са предлогом за покретање дисциплинског поступка против преваранта, без било каквог захтева за обештећењем. Администрација Савеза је дуго избегавала да мој допис проследи Дисциплинској комисији. На крају, Дисциплинска комисија ме посаветовала да спор решим на суду, парницом.
На превару сам насео само зато јер је била реч о лиценцираном аматеру. Иначе, ФЦА, амерички еквиваленат нашег РАТЕЛ-а, ПОНИШТАВА лиценцу радио-аматеру починиоцу кривичног дела.

 97 
 poslato: 11.08.2017. 12:43 
Započeo Cane - Poslednja poruka od strane gane
Сад видех тему па ме насмеја...изгледа да SWR и на саксије утиче...доћи ћемо до тога да можда треба да се "трототују" или да им фали SWR маст...Иначе и ја сам се наслушао стручних објашњења,да што рече човек лепо питам се шта сам по струци...Јадан је исправљач коме SWR смета,то је сигнал да са њим нешто није у реду,мада,можда ја то и не знам,нисам електричар него инежењер телекомуникација,можда је у образовању проблем...трафо је закон,добри свич исправљачи су скупи,а од ових јефтинијих се треба чувати,односно,лепо би било знати да ли може да се поквари тако да му напон оде знатно преко номиналног,е то би било страшно,спалио би све иза себе,ја бих сваком саветовао ако зна и може да угради пренапонску заштиту између уређаја и исправљача,што је сигурно сигурно је.Није ни страшно ако погони неки ФМ уређај они су још и јефтини,али,ако је неки КТ од пар хиљада евра,било би баш страшно....,

 98 
 poslato: 11.08.2017. 12:33 
Započeo Aca - Poslednja poruka od strane gane
Никако не могу да се сложим  са администратором сајта,никако!Наиме,то,што сајт РАДИСТА (у даљем тексту сајт) не сноси одговорност,НЕ СМЕ да спречи корисника услуге са сајта да изнесе своје искуство!Ово само у Србији може да је администартор свемоћан.Админ може и треба да спречи вређање,ву,лгарне речи и изразе,термине и/или слогане који би потенцирали или имплицирали дискриминацију било кооје врсте,али.искуство приликом куповине би смело и требало бити јавно,што у свету и јесте!Овако се администратор ставља на страну преваранта,бланко му даје могућност да превару понови,и самим тим угрожава друге косриснике сајта излажући их могућности да буду преварени!Уколико,осба ААА,изнесе негативна искуства са особом БББ,нема ту ничега спорног!!!По важећој правној регулативи,електронска преписка став или мишљење може бити коришћена као доказ на суду,те дакле није угрожен нико ко није превару починио нити изнео истину.Ко даје администартору право,и чиме је то он квалификован да процењује основаност нечијих навода?Која то он сазнања има па може да каже шта је клевета а шта није,ово са једне стране а са друге-које су то мере у радње које администратора у поступању код брисања коментара одређују шта је право а шта криво?Уверен сам да их администратор нема.Према томе,колико год се поштује пресумпција невиности,исто тако се поштује и пресумпција да било ко на сајту говори истину.Администратор није учествовао у трансакцији,није је ни иницирао,па сходно томе не може ни знати њен крајњи исход,зар не?Администратор је само на свом медијском порталу омогућио контакт странакка у трансакцији,свакако није одговоран за исход трансакције,али,што је најважније,треба да се поноси уколико преваранти не користе његов сајт за своје преваре.Стране које обављају трансакцију,морају да знају да све радње предузете том приликом могу бити судски процесуиране и то је ван сваке сумње.А добра пракса администратора је да на свом веб простору има само особе од интегритета,преваранте би требало да удаљи сам кад и ако дође до сазнања о превари.Администратор не би смео да спречава слободу изражавања на свом сајту,а свако понаособ је одговоран за оно што уради,напише или каже,овако админстратор оставља места различитим закључцима,свакако не мислим да је администратору намера да ико бууде преварен,међутим и сама могућност за изношење преваре била би фактор одбијања превараната (ако их има) од оглашавања!

 99 
 poslato: 27.07.2017. 18:47 
Započeo z1an - Poslednja poruka od strane gane
За гађање има неки други форум...ХИ...Ако не "гађа" фреквенцију фали му нешто око референтне фреквенције или уопште не локује синтеза...у Нишу сервис нема...Поздрав!

 100 
 poslato: 19.07.2017. 13:00 
Započeo z1an - Poslednja poruka od strane z1an
Pozdrav, poprilicno sam nov u Radio Amaterskom svetu, i najpre imam gore navedenu Yaesu radio stanicu, koja ne gadja frekvenciju. To sam ustanovio preko RTL-SDR prijemnika. Da li neko zna sta je problem, ako ne, da li neko zna neki servis u nisu koji to moze popraviti.

Stranice: 1 ... 8 9 [10]