Napredna pretraga  

Vesti:

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 poslato: 05.06.2018. 00:48 
Započeo yt9tp - Poslednja poruka od strane yt9tp
Bilten Saveza radio-amatera Srbije je glasilo kojim se radio-amateri obaveštavaju o aktivnostima Saveza, radio-klubova i radio-amatera kao i o drugim dešavanjima kod nas i u svetu, zanimljivim za radio-amatere.

Emituje se kao Radio-bilten svakog poslednjeg četvrtka u mesecu, u 20 časova po lokalnom vremenu u Srbiji. Emisija je na frekvenciji 3725 kHz, a reemituje se i na repetitorskoj mreži u Srbiji.

Pored radio-emitovanja, Bilten se objavljuje i u elektronskom (PDF) formatu na sajtu Saveza radio-amatera Srbije, na adresi http://yu1srs.org.rs/bilten, kao i u obliku audio zapisa, na zvaničnom YouTube kanalu Saveza u plejlisti Radio-biltena, nakon radio-emisije. Značajna obaveštenja će biti objavljivana i na sajtu Saveza radio-amatera Srbije, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Saveza radio-amatera Srbije.

Na sajtu se nalazi i arhiva ranijih izdanja Biltena.

http://www.yu1srs.org.rs/bilten

 22 
 poslato: 05.06.2018. 00:45 
Započeo yt9tp - Poslednja poruka od strane yt9tp
Svakog letnjeg raspusta održava se kamp za mlade radio-amatere (starosti do 25 godina) članove Saveza radio-amatera Srbije. Kamp organizuju Savez radio-amatera Srbije i radio-klubovi.

Cilj kampa je da se mladi upoznaju, druže i da kroz zajedničke aktivnosti proširuju znanja i usavršavaju svoje radio-amaterske veštine.

Kamp obuhvata sve oblasti interesovanja radio-amatera. Obavezno je za vreme kampa postavljena radio-stanica preko koje mladi radio-amateri mogu da održavaju veze širom sveta. Održavaju se treninzi i takmičenja u radio-amaterskoj goniometriji, telegrafiji, grade se antene i elektronski uređaji. Održavaju se predavanja i radionice na razne teme, a vremena ima i za druženje i zabavu.

Ove godine, kamp će biti održan na Goču, u Dečijem odmaralištu "Goč", u periodu od 30. juna do 04. jula  2018. godine. Izvršni organizator je Radio-klub "Vitanovac" YU1AKV.

http://www.yu1srs.org.rs/kamp

 23 
 poslato: 22.05.2018. 12:55 
Započeo Branko - Poslednja poruka od strane siling
Pozdrav druze i ja imam takav problem,dali se negde moze naci kakve seme za prc 147

 24 
 poslato: 24.01.2018. 21:50 
Započeo markovic - Poslednja poruka od strane markovic
Molio bih za pomoc oko izlaznog trafoa za ECL82,i recimo za trafo za push pul 2xECL82.Imam te kataloge za cevi,recimo za EL84 je otpor 5,5 koma,za ECL nema podatak.Ili bar kako se proracunava.Za druge kombinacije imam podatke,za razne cevi. Takodje imam i Ruske GU32,ali treba da se provere.Iz vojnih uredjaja.Cista egzotika,I za njih nemam podatke o izlaznom otporu.Imam i staru knjigu Instrumenti za Vis,tu su trafoi objasnjeni.Znamda se mota u sekcije.Rasturio sam jedan za EL84,klasicno motanje,jasno mi je zbog cega.Razmisljam da jedan za protivfazni spoj tako namotam,da ne komplikujem,za probu.Ne mora bas biti idealno.

 25 
 poslato: 13.01.2018. 20:22 
Započeo e75lju - Poslednja poruka od strane e75lju
Dali se moze napravit filter za umanjenje smetnji za 2m i dali neko ima dimenzije i šematski prikaz ?

 26 
 poslato: 09.01.2018. 01:39 
Započeo Muholovski - Poslednja poruka od strane elektro94
Pozdrav. Da li je neko probao programiranje GM300 na windows 7 (sa DosBox) i konvertorom USB-to-Serial? Napravio sam programator po semi http://www.g0hwc.com/images/motorola_programming_gm300.jpg ali nikako da uspostavim komunikaciju sa uredjajam (#2 no acknowledge) i nw mogu da utvrdim da li je problem u ploci ili na strani softvera.

Unapred hvala...73

 27 
 poslato: 19.12.2017. 12:41 
Započeo sasabcp - Poslednja poruka od strane gane
Не можеш да знаш како ради док не пробаш.Њима треба подешавање и кад промениш возило,завојница мора бити велика,једноставно јер је фреквенција ниска.Што се ефикасности тиче,по мени је то чиста глупост,то се не чује никако,и то раде по мом мишљњз људи навикли на ФМ па крену у измишљање "топле воде" где се на крају тешко разочарају.То је била нужда у ратна времена кад нису коришћене много високе фреквенције и за блиска растојања,сад је и тамо то напуштено...Завојница доле што већа и са што дебљом жицом да се колико толико смање иначе огромни губици,прилагодити је за сваки посебан случај је индивидуално а распон реквенција у коме постоји прилагођење је пар килохерца,због мале дужине антена је резонантно врло оштра.Нисам то никад пробао нити бих губио време,мада може да се уради.Готовог рецепта нема,оквирни подаци за завојницу,па тражити извод да се добије добро приллагођење и то је то.Генерално,антена може бити дуга и десетак сантиметара и да се прилагоди и ради.Ту чак и кад се промени дужина кабла од уређаја до антене све се мења...Како ради-то је већ друго питање.Поново бих додао да нико таквима анетнама не ради,оне су за мала растојања где ФМ бандови нуде много бољу чујност уз мнго мање проблема...

 28 
 poslato: 27.11.2017. 14:41 
Započeo sasabcp - Poslednja poruka od strane sasabcp
Zanima me kako su na ANGRY9 rješili prilagođenje štap antene za vozila . Za 80m band npr. Štap antena je bila dosta mala , nekoliko onih elemenata na uvijanje. Čini mi se da sam na shemi vidio da su stavili neke feritne prstenove na antenskom coupleru. Da li se to replicirati u praksi, znam da je eficijencija možda nekoliko posto ali volio bi probat. Po netu ima dosta DIY rješenja i to su goleme i debele zavojnice , skoro kao cjela ANGR. Pozz i 73

 29 
 poslato: 24.11.2017. 16:19 
Započeo Francuz - Poslednja poruka od strane dragi
Dragi Pokemon , ja sam u isto vreme bio u jna u Palanci, 0d 08.3.83, kao sifrer otisao sam na obuku u Beograd posle 5 dana i vratio se u Palanku gde sam bio sifrer u centru veze kod A. Zamude i Majora Erdeljana. Verovatno smo zajedno bili na pasuljanskim livadama  u tvojoj kampanjoli,na gadjanju minobacača i li tako nesto. Inace sam malo bio u Palanci, Za vreme olimpijade bio sam u Sarajevu. Ostali su mi u sećanju Mandić Milan i Vucetić Tomislav iz klase i od mladjih Kranjc Marko .. Ja sam ml. vod. Marković Ako se sećas javi se privatno pozzzz.

 30 
 poslato: 14.11.2017. 18:34 
Započeo e75lju - Poslednja poruka od strane aleksandar_sabac
Probaj malo rucno da pokrenes pa da podmazes. Ja sam malo naprskao WD40 sprej i pokrenu nekako, kod mene je bio fizicki zastoj.

Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 10