Napredna pretraga  

Vesti:

Stranice: [1] 2 3 ... 10
 1 
 poslato: 07.08.2020. 14:37 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane RoRa
Ako samo slušate radio svaki servis može "izbaciti" preklopnik za izbor funkcije i trajno izabrati opciju RADIO. Cena takve prepravke bi morala biti simbolična.
Na sajtu electrotanya.com možete besplatno preuzeti servisni priručnik za Sanyo model MCD-Z41L, razlika verovatno nije preterano velika.
Na drugim sajtovima moguće je KUPITI priručnike za model MCD-Z31L po ceni 10 do 20 US dolara odnosno eura.

 2 
 poslato: 07.08.2020. 12:15 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane zender
Postovanje, model aparata jeste MCD-Z31L.

Preklopnik je glavni problem sigurno, to jest nesto kod njega, nije samo problem na radio opciji nego i na cd i na kaseti, ali sam napisao samo radio jer se samo to koristi na uredjaju.
Recimo nema zvuka na jednom zvucniku i samo se preklopnik malo jace stisne odozgo zvuk dodje na oba.. onda opet nestane, nekad se pomeri u stranu pola milimetra i zvuk dodje.. u sustini kada se ubode idealna pozicija ono lepo radi na oba zvucnika, ali je jako jako tesko ubosti na tu idealnu poziciju da bi sviralo lepo na oba zvucnika. Tako da je tu problem 100% sve ostalo radi kako treba.

Gledao sam kao da ga ja nesto otvorim ali to vec nema sanse, ovde na obelezenim mestima srafovi su toliko duboko da ja nikada nisam video toliko dugacak odvijac a kamoli ga imao u svom posedu.U sustini moracu ovo da nosim nekom servisu da oni pogledaju, pa me zanima da li ovo moze da se resi i kako se okvirno krecu cene ?

 3 
 poslato: 07.08.2020. 09:34 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane RoRa
Uvek važi staro pravilo da dobra dijagnoza čini polovinu rešenog problema.
Ako sumnjate na preklopnik za izbor funkcija onda je dovoljno prebaciti taj preklopnik u položaj RADIO a zatim lemljenjem tankih provodnika na izvodima preklopnika (za funkciju RADIO) osigurati dobar kontakt. Ovaj test će pokazati da li je sumnja na preklopnik opravdana.
Na netu se može naći dosta priručnika, za korisnika i/ili servisera, pa navedite model vašeg prijemnika.

 4 
 poslato: 03.08.2020. 10:57 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane zender
Postovanje clanovima foruma, naleteo sam na isti i reko hajde da upitam da li neko ima neki predlog ili mi moze reci kako da se otkloni ''kvar'' i da li uopste moze da se otkloni.

Imam Sanyo aparat i slusa se radio, ima problema sa zvukom, naime cas radi levi, cas radi desni zvucnik, retko kada mogu da ih napravim da rade oba i cim ih napravim ubrzo se poremeti i opet radi samo jedan.

Primetio sam da ovaj preklopnik ili kako god da se zove sto se bira izmedju radija, cd-a i kasete kada se pomera po pola milimetra levo desno ili malo pipka zvuk dolazi cas na jednom cas na drugom zvucniku a veoma retko i na oba se podesi, tako da su zvucnici ispravni, medjutim ne znam sta je problem i kako da se resi to jest da li je moguce uopste ?


 5 
 poslato: 06.06.2020. 10:44 
Započeo thermo4 - Poslednja poruka od strane RoRa
Nažalost, nemam dokumentaciju ali imam mali savet. El. vodovi napajanja idu od priključka na prednjoj ploči preko osigurača i prekidača do primara mrežnog transformatora (za 220Veff) odnosno negde iza ispravljača u sekundaru mrežnog transformatora za 12 Vdc. Maksimalna struja osigurača je veća za napajanje 12Vdc. Ako navedeno nije dovoljno, napravite nekoliko snimaka, kamerom mobilnog telefona, dela uređaja oko priključka napajanja i mrežnog trafoa. 

 6 
 poslato: 28.05.2020. 17:11 
Započeo Francuz - Poslednja poruka od strane dejanzi
Pozdravljeni,
Ja sam bio na obuci u Gornjom Milanovcu novembar 1984 do aprila 1985, a kasnije sam bio do kraja u Kragujevcu. Ves mi je bio 11808. Ljepi pozdrav svima.
Dejan

 7 
 poslato: 23.05.2020. 10:21 
Započeo thermo4 - Poslednja poruka od strane thermo4
Poštovanje svima,
Da li neko ima neku dokumentaciju ili šemu za ovaj uređaj? GMZ je proizvodila firma ELTAS iz Splita. Naime, kad je došao do mene, nije bilo napojnog kabla, a mislim da bi trebala biti 2, jedan za 12V a drugi za 220V .... Na prednjoj ploči postoji zajednički konektor za oba napona, ali nigdje do sada nisam mogao pronaći kako se spajaju kablovi... Što bi omladina rekla nemam, pin-out  :D

Ako neko ima neko Uputstvo, Pravilo ili bilo šta gdje se vidi raspored pinova, pa da slika ili skenira, bio bih jako zahvalan. Od pomoći bi bilo i da mi slika samo taj dio koji se odnosi na kablove za napajanje i raspored pinova u konektoru

Hvala unaprijed
Đorđe

 8 
 poslato: 29.06.2019. 16:32 
Započeo nindac - Poslednja poruka od strane nindac
Da li se neko seća ili zna, da li se u sistemu učionice/kabineta za obuku telegrafista u bivšoj JNA
nalazio i prijemnik koji se prikključivao na taj sistem, da bi telegrafisti na obuci mogli uživo da prate 
radio veze. Posedujem jedan prijemnik (RP-Š1) i mislim da je bio u sklopu tog sistema za obuku.

Nevezano za ovo, bilo bi dobro da neko napiše nešto više o ovim kabinetima za učenje telegrafije.
U ono vreme su bili dosta savremeni, sa komandnom tablom, radnim mestima sa kutijom za priključak
tastera i slušalica sa mogućnošću podešavanja jačine zvuka itd .....

 9 
 poslato: 11.06.2019. 22:15 
Započeo kunic - Poslednja poruka od strane kunic
dali neko zna za koju frekvenciju je antena at36 i dali neko ima glavu od te antene unapred hvala

 10 
 poslato: 14.01.2019. 18:19 
Započeo Neša Yu1jt - Poslednja poruka od strane gane
РБМ-1 НИЈЕ!Ево линкка где се види РБМ-1....https://yandex.ru/images/search?text=%D0%A0%D0%91%D0%9C-1.......РБМ-1 је батеријски уређај,са микротелефонском комбинацијом,тастером на слушалици се цевима прекида грејање и тако се иде пријем предаја.Фреквенција је исписана у ВОЛНА-ма не у килохерцима,била је са 3 вата снага и радила телеграфијом и АМ.Имао сам је много давно али нажалост не чувам је више,шта је уређај са слике не знам!

Stranice: [1] 2 3 ... 10