Napredna pretraga  

Vesti:

Stranice: [1] 2 3 ... 10
 1 
 poslato: 27.10.2020. 13:18 
Započeo Cecavac - Poslednja poruka od strane Cecavac
Pozdrav svima.

Znaima me da li postoji neka razlika izmedju gore navedenih radio uredjaja?'

Dobrodošle su sve informacije.

 2 
 poslato: 14.10.2020. 22:44 
Započeo Aleksandar63 - Poslednja poruka od strane BPD
Antena AT-27 pripada kompletu MKŠK (mala komandno-štabna kola). Pravilo za MKŠK imaš na Radisti, u delu za preuzimanje:

https://www.radista.info/download/instructions/pdf_Pravilo_MKSK.zip

AT-27 ima 3 članka, ukupne dužine 3.6 m, postavlja se na antensko postolje AP-10 i namenja je za rad KT radio-stanice PRC-320L postavljene u MKŠK. Ono što najčešće zavara kod ove i sličnih vojnih antena je podatak koji se uz njih navodi, da rade u opsegu 1.5-30 MHz, 2-30 MHz ili 3-30 MHz. Međutim, zaboravlja se da je u pitanju obična štap antena koja se u tim opsezima može koristiti samo uz pomoć odgovarajućih sklopova za podešavanje radio-stanice na antenu. Sklopovi za podešavanje se nalaze u vojnim radio-stanicama, bilo da se podešavanje obavlja automatski (kao na primer kod RU-20) ili ručno (kao u ovom slučaju, kod PRC-320L).

Dužina ove antene (3.6m) je takva da ne može direktno da se koristi ni na amaterskim opsezima, ni na CB opsegu, nego je potreban antenski tjuner.

73!


 3 
 poslato: 10.10.2020. 19:15 
Započeo Aleksandar63 - Poslednja poruka od strane Aleksandar63
Poštovani,
Spasio sam antenu AT - 27 od reciklaže.
Kako mogu da je koristim i šta mi je sve potrebno za nju.
Hvala....

 4 
 poslato: 04.10.2020. 22:40 
Započeo miroslavbl - Poslednja poruka od strane miroslavbl
Pozdrav!

Molio bih za mali savjet.

Da li je bolje kupiti RF watmetar provjerenog brenda (Fluke, HP, Bird,,,) star 40 godina (iz 70-tih ili 80-tih) ili odabrati nov kineski jeftini uređaj?

Konkretno tražim da kupim RF watmetar koji može mjeriti signale snage do 7-8 W i frekvencije oko 160 MHz. Šta odabrati?

PS. Ako neko ima ovakav watmetar za prodati, molim da mi se javi.

 5 
 poslato: 07.08.2020. 14:37 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane RoRa
Ako samo slušate radio svaki servis može "izbaciti" preklopnik za izbor funkcije i trajno izabrati opciju RADIO. Cena takve prepravke bi morala biti simbolična.
Na sajtu electrotanya.com možete besplatno preuzeti servisni priručnik za Sanyo model MCD-Z41L, razlika verovatno nije preterano velika.
Na drugim sajtovima moguće je KUPITI priručnike za model MCD-Z31L po ceni 10 do 20 US dolara odnosno eura.

 6 
 poslato: 07.08.2020. 12:15 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane zender
Postovanje, model aparata jeste MCD-Z31L.

Preklopnik je glavni problem sigurno, to jest nesto kod njega, nije samo problem na radio opciji nego i na cd i na kaseti, ali sam napisao samo radio jer se samo to koristi na uredjaju.
Recimo nema zvuka na jednom zvucniku i samo se preklopnik malo jace stisne odozgo zvuk dodje na oba.. onda opet nestane, nekad se pomeri u stranu pola milimetra i zvuk dodje.. u sustini kada se ubode idealna pozicija ono lepo radi na oba zvucnika, ali je jako jako tesko ubosti na tu idealnu poziciju da bi sviralo lepo na oba zvucnika. Tako da je tu problem 100% sve ostalo radi kako treba.

Gledao sam kao da ga ja nesto otvorim ali to vec nema sanse, ovde na obelezenim mestima srafovi su toliko duboko da ja nikada nisam video toliko dugacak odvijac a kamoli ga imao u svom posedu.U sustini moracu ovo da nosim nekom servisu da oni pogledaju, pa me zanima da li ovo moze da se resi i kako se okvirno krecu cene ?

 7 
 poslato: 07.08.2020. 09:34 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane RoRa
Uvek važi staro pravilo da dobra dijagnoza čini polovinu rešenog problema.
Ako sumnjate na preklopnik za izbor funkcija onda je dovoljno prebaciti taj preklopnik u položaj RADIO a zatim lemljenjem tankih provodnika na izvodima preklopnika (za funkciju RADIO) osigurati dobar kontakt. Ovaj test će pokazati da li je sumnja na preklopnik opravdana.
Na netu se može naći dosta priručnika, za korisnika i/ili servisera, pa navedite model vašeg prijemnika.

 8 
 poslato: 03.08.2020. 10:57 
Započeo zender - Poslednja poruka od strane zender
Postovanje clanovima foruma, naleteo sam na isti i reko hajde da upitam da li neko ima neki predlog ili mi moze reci kako da se otkloni ''kvar'' i da li uopste moze da se otkloni.

Imam Sanyo aparat i slusa se radio, ima problema sa zvukom, naime cas radi levi, cas radi desni zvucnik, retko kada mogu da ih napravim da rade oba i cim ih napravim ubrzo se poremeti i opet radi samo jedan.

Primetio sam da ovaj preklopnik ili kako god da se zove sto se bira izmedju radija, cd-a i kasete kada se pomera po pola milimetra levo desno ili malo pipka zvuk dolazi cas na jednom cas na drugom zvucniku a veoma retko i na oba se podesi, tako da su zvucnici ispravni, medjutim ne znam sta je problem i kako da se resi to jest da li je moguce uopste ?


 9 
 poslato: 06.06.2020. 10:44 
Započeo thermo4 - Poslednja poruka od strane RoRa
Nažalost, nemam dokumentaciju ali imam mali savet. El. vodovi napajanja idu od priključka na prednjoj ploči preko osigurača i prekidača do primara mrežnog transformatora (za 220Veff) odnosno negde iza ispravljača u sekundaru mrežnog transformatora za 12 Vdc. Maksimalna struja osigurača je veća za napajanje 12Vdc. Ako navedeno nije dovoljno, napravite nekoliko snimaka, kamerom mobilnog telefona, dela uređaja oko priključka napajanja i mrežnog trafoa. 

 10 
 poslato: 28.05.2020. 17:11 
Započeo Francuz - Poslednja poruka od strane dejanzi
Pozdravljeni,
Ja sam bio na obuci u Gornjom Milanovcu novembar 1984 do aprila 1985, a kasnije sam bio do kraja u Kragujevcu. Ves mi je bio 11808. Ljepi pozdrav svima.
Dejan

Stranice: [1] 2 3 ... 10