Radista Forum

Radionica => Radio-amaterski uređaji => Temu započeo: Muholovski 06.03.2014. 18:54

Naslov: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: Muholovski 06.03.2014. 18:54
Zdravo svima.

Ovo je moj prvi post na forumu i odma' se obraćam žalbenom odeljenju. Mada sam do sada sajt već duže vreme redovno pratio.
Naime, moj problem, odnosno problem moje radio stanice se sastoji u tome što nakon programiranja ne mogu da vršim predaju, ali imam prijem. Jednostavno mikrofon kao da nije priključen. I zvuk stanice je uvek na maksimumu, potenciometar ne reaguje. Ali kada u stanicu priključim programator, potenciometar reaguje je jačinu zvuka.
Sa istim programatorom sa već programirao GP300 i sve je proteklo bez problema.
Uspeo sam ja da isprogramiram i GM300, ali kažem u čemu je sada problem. Probao sam i sve stavke da vratim na default, ali nije bilo od pomoći.
Da vas čujem...
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: gane 09.03.2014. 21:40
GM300 има тример за ниво модулације па можда је смањена модулација ту на њему,јер се то не програмира?
А ово за потенциометар ми није јасно и не могу помоћи.Нађи неко упутство опширније па читај,има око Мотороле да се диплломира док човек уђе у све опције.Ја сам на њој имао проблема са референтном фреквенцијом и са излазним степеном пар пута па ми није требало да много читам,(хвала Богу),заиста уређај са милион опција...Срећно у сваком случају!
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: seid 10.03.2014. 21:56
Gane je u pravu, čovjek može doktorirati na Motorolinim uređajima, jedan problem što se tiče oko programiranja je taj što bi svako da danas programira uređaje bez nekog predhodnog minimalnog znanja o primoredajnicima i samom programiranju, pa srljaju grlom u jagode.
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: seid 10.03.2014. 21:59
Zdravo svima.

Ovo je moj prvi post na forumu i odma' se obraćam žalbenom odeljenju. Mada sam do sada sajt već duže vreme redovno pratio.
Naime, moj problem, odnosno problem moje radio stanice se sastoji u tome što nakon programiranja ne mogu da vršim predaju, ali imam prijem. Jednostavno mikrofon kao da nije priključen. I zvuk stanice je uvek na maksimumu, potenciometar ne reaguje. Ali kada u stanicu priključim programator, potenciometar reaguje je jačinu zvuka.
Sa istim programatorom sa već programirao GP300 i sve je proteklo bez problema.
Uspeo sam ja da isprogramiram i GM300, ali kažem u čemu je sada problem. Probao sam i sve stavke da vratim na default, ali nije bilo od pomoći.
Da vas čujem...
koji program koristiš?

Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: Muholovski 23.03.2014. 00:51
Za programiranje najčešće i najrađe koristim R04.00.00. Onda sam prebacio panel sa druge motorole gm300 i radi savršeno. A onaj panel koji ne registruje mikrofon i na kojem je ton pojačan do maksimuma koristim isključivo za programiranje. Ali on je radio savršeno dok ga prvi put nisam prikačio na interfejs. I čak štaviše, kada u taj pokvareni panel udenem kabl od programatora, potenciometar reaguje na jačinu tona.
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: seid 25.03.2014. 19:06
Za programiranje najčešće i najrađe koristim R04.00.00. Onda sam prebacio panel sa druge motorole gm300 i radi savršeno. A onaj panel koji ne registruje mikrofon i na kojem je ton pojačan do maksimuma koristim isključivo za programiranje. Ali on je radio savršeno dok ga prvi put nisam prikačio na interfejs. I čak štaviše, kada u taj pokvareni panel udenem kabl od programatora, potenciometar reaguje na jačinu tona.
probaj ovdje, imaš program u windowsu je. Odličan je
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: Muholovski 29.03.2014. 23:27
A gde to ovde, kad nisi ostavio link...
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: gane 01.04.2014. 14:55
www.radioscaner.ru (http://www.radioscaner.ru)   
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: Muholovski 02.04.2014. 22:57
Hvala, već sam upućen u ovaj sajt, kao i u HR.
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: elektro94 09.01.2018. 01:39
Pozdrav. Da li je neko probao programiranje GM300 na windows 7 (sa DosBox) i konvertorom USB-to-Serial? Napravio sam programator po semi http://www.g0hwc.com/images/motorola_programming_gm300.jpg ali nikako da uspostavim komunikaciju sa uredjajam (#2 no acknowledge) i nw mogu da utvrdim da li je problem u ploci ili na strani softvera.

Unapred hvala...73
Naslov: Odg: Motorola GM300 [programiranje]
Poruka od: Smudjarak 29.04.2021. 04:58
Zdravo svima na forumu. Posto sam novi clan a vidim da se nije pisalo dugo o ovoj temi, ja imam jedno pitanje za servisere Motorole. Da li neko moze da mi pomogne oko programiranja ili kloniranja Motorole gm338, gm339 i 7850pro? Hvala unapred.