Radista Forum

Radionica => Radio-amaterski uređaji => Temu započeo: Dushan 01.07.2011. 23:41

Naslov: Motorola gp 300
Poruka od: Dushan 01.07.2011. 23:41
Pozdrav svima,potrebna mi je pomoc oko programiranja motorole gp 300,naime desava se da kada racunar pocinje da iscitava stanicu pojavi mi se natpis "error number 21" ili ti "greska broj 21",pa molim sve koji imaju iskustva za pomoc. Unapred veoma zahvalan! ;)
Naslov: Odg: Motorola gp 300
Poruka od: YU1TTN 03.07.2011. 22:18
Pozdrav Dušane,


Ta greška znači da program koji koristiš ne podržava tu stanicu ili njenu verziju. Pokušaj sa nekom drugom verzijom software-a da učitaš uređaj. Nađi nešto stariju i nešto noviju verziju pa probaj :-)



Filip YU1TTN
Naslov: Odg: Motorola gp 300
Poruka od: Dushan 04.07.2011. 02:24
Hvala Filipe na pomoci probacu pa javljam rezultate. Pozdrav! ;)
Naslov: Odg: Motorola gp 300
Poruka od: Dushan 31.07.2011. 00:44
Evo da  javim sta se sada desava,nasao sam verziju programa koji je ucita i kada dodje do 100 % sada izbaci gresku broj 56,pa ne znam koji je sad problem ???,imao sam par motorola gp300 i programiranje je islo normalno,ali ova me nervira opasno. >:(
Naslov: Odg: Motorola gp 300
Poruka od: YU1TTN 01.08.2011. 13:28
Ako se ne varam to beše neki code-plug error, valjalo bi da se uređaj lepo proveri.
Ja trenutno nisam u Beogradu pa nemogu da ti proverim uređaj..
Odakle si? Ako možeš da sačekaš kraj avgusta pa da mi tada nekako dostaviš uređaj, možda mogu da vidim šta mu je.


Filip YU1TTN
Naslov: Odg: Motorola gp 300
Poruka od: Dushan 02.08.2011. 03:24
Ma nema problema,ja sam iz Beograda,i nije mi nista hitno,jer kazem programirao sam bez problema predhodne stanice i nisam nailazio na ovake probleme, nisam ni sada neki ekspert ali toliko znam,inace stanica vrhunski radi i prijem i predaja,ali programiranje zeza.Hvala puno na svemu pa se cujemo. ;)
Naslov: Odg: Motorola gp 300
Poruka od: gane 02.08.2011. 12:32
Nalazio sam u nekima,da  unutra nedostaje jedan kratkospojnik pa je programiranje bilo onemuguceno,ali se ne secam koju gresku je prijavljivao,kad se doda kratkospojnik sve je radilo kako treba...
Naslov: Odg: Motorola gp 300
Poruka od: Dushan 02.08.2011. 16:20
Pa mozda je i to,ja sam od onih kod kojih se uvek mora desiti nesto za sta drugi nisu ni culi ni videli. ;D Probao sam sve moguce verzije programa. i kad sam konacno nasao verziju koja je otvori i pocne ucitavanje,pred sam kraj izbaci grasku. A mozda joj i nedostje taj kratkospojnik,ma nisam vise pametan.Ako mozete da se setite gde doje taj deo pa da pogledam na ovoj mojoj..U savakom slucaju hvala za pomoc!