Radionica > Radio-amaterski uređaji

Icom IC 745

(1/3) > >>

e75lju:
Imam uredjaj icom ic 745 al na pinovima od mikrofona 1 i 7 imam napon od 8 V , al nemam mikrofona orginal (kupio sam neki zamjenski al ne radi ). Dali neko zna kakav mikrofon koristi ova stanica i dali mora imat predpojacalo u samom mikrofonu .

yt7ta:
Ne znam konkretno za IC 745, ali Icom-i koriste electret mkrofone. To bi trebalo da radi i sa dinamičkim mikrofonom, ali  bi nivo modulacije bio niži, pa ako se mic gainom može nategnuti. I naravno, ako koristiš dinamički mikrofon, ubaciš kondenzator u seriju, kako bi odvojio pomenutih 8 V od kapisle dinamičkog mikrofona. S druge strane, mikrofon sa "kompjuterskih" slušalica bi trebao dobro da radi (u tom slučaju se ne stavlja kondenzator!), jedino moraš da posebno izvedeš taster za PTT.

e75lju:
U mene radi samo kad dovedem signal sa pred pojacala msm da mora da ima pred pojacalo u samom mikrofonu ili je nes stradalo u uredjaju pa nece sa slabim signalima da radi ..

aleksandar_sabac:
http://www.qsl.net/g4wpw/date.html


Probaj ovde naci resenje. Na mom IC 745 je IC HM12.

yt7ta:
Da li si probao da spojiš "kompjuterski" mikrofon? To je electret mikrofon i kod mene na IC 746 radi odlično. Ako je tvoj zamenski mikrofon dinamički, onda treba pretpojačalo sa jednim tranzistorom ili operacionim pojačivačem. Potraži šemu na netu. Ili jednostavno zameni uložak u tvom mikrofonu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju