Vojno-policijski telekomunikacioni uređaji > Policijska sredstva veze ex. Jugoslavije

KRKA

(1/3) > >>

9a3hp:
Mobilna to jest stacionarna stanica KRKA-2A

Isto kao i Sutla je koristila iste kristale u HC18 kucistu, 12 kanala. Predajni kristali 8MHz puta 18 a prijemni 45MHz puta 3 plus 10,7MHz.
Napajanje 12V a u predaji je davala 10W
moja je na 13,8V imala 12W. Antenski konektor kao kod Sutle mala 18 to jest domaca oznaka EK50/18, standardni SO konektor je EK50/25W.
 

Mikrofon zvucnik kao i kod Sutle i jednak konekor. Dinamicki sa dvostrukim PTT preklpnikom , jedna strana je prekapcala dinamicki zvucnik 200oma , a druga ukljucivala struju na releju prijem predaja.

eto tako je to izgledalo u operativnom stanju.
Filter propusnik , kanalni filter je bio za 50kHz kanal jer to je bio standard za policijske uredjaje. Pa je bilo zanimljivo slusati repetitor na susjednom kanalu.
Takav je bio i na sutli.
Pa da nebuni raster policijskih kanala. Normalno nove Motorole su imale kanale na 25kHz ali raster od 50kHz je ostao pravilo zato su medjukanali to jest A  kanali 163.000MHz 50 kanal 163.050MHz 51 kanal i tako dalje. Naravno vise manje i to je istorija jer su skoro sve policije presle na TETRA sistem, digitalizovan i kodiran. Vecinom na 490 - 510 MHz.

gane:
Знам овај уређај,и да сам био власт-ко је направио ово и ПД-8 требало га је ухапсити у највишем државном интересу!

9a3hp:
RIZ je odgovoran za tu seriju uredjaja, iako su koncept uzeli od IRETA talijanske kompanije. KRKA osim izlaznog stupnja koji je bio posebno identican stranim proizvodima. KRKA je radjena kao i SUTLA i RUP3 , sve je to radjeno metodom lemnih usica, jako komplicirano za modifikacije a i za popravak. Obicno smo od dvije slagali jednu.
Imam RP4 on je polovica od PD8 ako se nevaram. Meni je prijemnik RP4 dobar za swl digitalu.
Stabilan je na frekvenciji.

RoRa:

--- Citat: gane  02.06.2016. 14:54 ---Знам овај уређај,и да сам био власт-ко је направио ово и ПД-8 требало га је ухапсити у највишем државном интересу!

--- Kraj citata ---
Није ово први пут да наилазим на овако оштру критику нечијег минулог рада. Било би занимљиво знати шта се замера, например, дизајну синтетизатора радио уређеја ПД 8.

9a3hp:
PD8 je glavni problem imao u napajanju, preslaba baterija.
O sintetizatoru malo znam iako imam RP4.
Nije bas prenosni uredjaj ali mi zanimljiv koliko malo trosi. Da u onu njegovu kasetu za baterije naguram NiMH baterije to bi jako dugo trajalo.
Znam da sintetizator hoce da otkaze.
Gane je spomenuo da KRKA i PD8 po njegovom nisu dobri.
Ali to je tada tako bilo. Da je moglo bolje  valjda bi bilo bolje.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju