:

Cjeli vojni rok sam služio u Smederevskoj Palanci godina se je brojila 84-85,. Koja je vojna pošta bila moram pogledati. Nisam imao neko stalno zaduženje i posle obuke micali su me po svim kolima i svugdje me je bilo puno. Na kraju sam sa nekim starijim vodnikom dužio BTR50-PU u kojeg sam se zaljubio, posebno zbog toga jer sam u ladovini, da se maknem od celog sveta.
Kapetan je bio Karačoni ostalih se ne sječam i moram da pogledam u dnevnik. Ipak je to bilo davno.
cxfan
Ajde baš mi je drago, i ja sam služio u vezi u Smedervskoj Palanci, godine 83/84, radioteleprinterist ( telegrafist i teleprinterist ). Mene nešto bolje služi memorija pa se sjećam da je zapovjednik čete bio kapetan Nenad Karačoni, zamjenik poručnik Stevan Jerković, zastavnici Slavko Milojević i Augustin Zamuda ( centar veze ), stariji vodnici Ivan Rukavina i Željko Radić , vodnik Zdravko Rep. Svi su uglavnom bili Ok, stvarno su bili dobri ljudi kojima si se mogao obratiti ako si imao nekakav problem. Iznimka je bio poručnik Jerković, koji je bio vrlo strog i nemilosrdan kad je trebalo nekoga kazniti. Iako sa njim nisam imao većih problema, nije mi bio simpatičan.
Nakon obuke ostao sam na odsluženju roka u Sm. Palanci, zaduživao sam kampanjolu sa radiostanicom sa kojom sam išao na Pasuljanske livade na vojnu vježbu od kuda smo slali izvještaje u komandu divizije. Bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo, kojega se i danas vrlo rado sjećam. I inače je čitav vojni rok bio vrlo zanimljiv i premda sam bio daleko od kuće brzo sam se prilagodio i stekao nekoliko vrlo dobrih prijatelja sa kojima sam i danas u kontaktu.